ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Βαριές απώλειες στις τράπεζες

14:12 - 23 Νοε 2015 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Βαριές απώλειες στις τράπεζες
Οι πωλητές συνεχίζουν να κυριαρχούν στη χρηματιστηριακή αγορά, οδηγώντας στα τάρταρα τις τραπεζικές μετοχές, παρασύροντας χαμηλότερα blue chips και Γενικό Δείκτη.

Από την αρχή οι τραπεζικές μετοχές… έδειξαν για άλλη μια φορά τις διαθέσεις τους με τα μεγάλα discounts να οδηγούν εκ νέου ΕΘΝΙΚΗ και ΠΕΙΡΑΙΩΣ στο limit down, ενώ ALPHA BANK και EUROBANK υποχωρούν κατά 9% και 17% αντίστοιχα, εν αναμονή των οριστικών αποτελεσμάτων της διαδικασίας άντλησης κεφαλαίων.

Οι μετοχές στο χρηματιστήριο των τραπεζών υποχωρούν γιατί κλείνουν τις διαφορές μεταξύ τιμών ΑΜΚ και τρεχουσών τιμών, οπότε η εικόνα της αγοράς είναι αναμενόμενη.  

Αυτό που έχει ενδιαφέρον για κάποιους αναλυτές, μια και οι νέες ρευστοποιήσεις δεν προκάλεσαν έκπληξη, είναι το κατά πόσο ο Γενικός Δείκτης θα διατηρήσει το τεχνικό όριο των 640 μονάδων καθώς για την ώρα με -2% κινείται κάτω των 650 μονάδων. Ο τραπεζικός δείκτης υποχωρεί κατά 21%, στις 75 μονάδες, ενώ ο FTSE 25 με -2,4% παλεύει στις 191 μονάδες.

Οσον αφορά στα υπόλοιπα blue chips, σημαντικές πιέσεις δέχεται ο τίτλος της ΕΧΑΕ (-5% περίπου), ενώ ποσοστά έως 3% χάνουν και οι μετοχές των ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, ΤΙΤΑΝΑΣ, ΜΕΤΚΑ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ενώ γενικότερα πλην 1-2 περιπτώσεων (π.χ. ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ) ο 25άρης είναι στο «κόκκινο».

Σημειώνεται ότι προσεχώς έρχονται αναστολές διαπραγμάτευσης για τις τραπεζικές μετοχές, αναπροσαρμογές τιμών λόγω RS, είσοδος νέων μετοχών κ.λπ,. άρα το σκηνικό θα περιλαμβάνει μεταβλητότητα, ενώ σταδιακά θα επιστρέψουν και τα παράγωγα προϊόντα του κλάδου.

Ο συνολικός τζίρος ανέρχεται στα 9 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 90 εκατ. τεμάχια, ενώ έχουν αλλάξει χέρια συνολικά 77 εκατ. κομμάτια στις 4 συστημικές τράπεζες (από αυτά τα 50 εκατ. σε EUROBANK).

Γ. Παπακωνσταντίνου 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:32 - 23 Νοε 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.