ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Ενδείξεις ζωής στα τραπεζικά χαρτιά;

15:05 - 24 Νοε 2015 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Ενδείξεις ζωής στα τραπεζικά χαρτιά;
Πάνω από τις 640 μονάδες διατηρείται ο Γενικός Δείκτης, με EUROBANK και ALPHA να καταγράφουν κέρδη, μετά και τις ανακοινώσεις του MSCI, αλλά τη μεταβλητότητα να μην εγκαταλείπει τα χαρτιά του κλάδου.

Μετά από ένα μπαράζ πτωτικών συνεδριάσεων τα τραπεζικά χαρτιά προσπαθούν να θυμίσουν ότι «υπάρχει ζωή στον κλάδο». Μένει να φανεί όμως αν θα υπάρχει και συνέχεια, αν θα μπει φρένο λίγο πριν την ολοκληρωτική απαξίωση του τραπεζικού κλάδου στο χρηματιστηριακό ταμπλό ή αν έχουμε να κάνουμε με μια απλή πρόσκαιρη αναλαμπή, καθώς τα μεγάλα discounts αφήνουν περιθώρια δράσης στους πωλητές.

Για την ώρα Alpha και Eurobank κρατάνε δυνάμεις και κέρδη, η πρώτη στο +3% και η δεύτερη στο +15% αντίστοιχα, ενώ ΕΘΝΙΚΗ και ΠΕΙΡΑΙΩΣ έχασαν έδαφος και γύρισαν περί το -10%, αν και αρχικά είχαν δώσει πιο… δυναμικά δείγματα γραφής, καθώς οι αγοραστές είχαν «μαζέψει» τις πρωινές ρευστοποιήσεις οδηγώντας προς στιγμή τα χαρτιά σε θετικό έδαφος.

Ο γενικός δείκτης πάντως τις σχετικές διακυμάνσεις διατηρείται άνω των 640 μονάδων (προ ολίγου με οριακά κέρδη), ενώ ο FTSE 25 με -0,15% κινείται κάπου στις 191 μονάδες.

Στα blue chips ξεχωρίζουν ΔΕΗ (+4%) και ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ (+2%), ενώ σε θετικό έδαφος κινούνται και οι μετοχές των ΤΙΤΑΝΑ, ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, ΜΕΤΚΑ, ΕΥΔΑΠ, Aegean. Στο «κόκκινο» είναι οι ΟΤΕ, ΕΛΠΕ, FOLLI-FOLLIE (-3%), ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ κ.λπ., ενώ ο ΟΠΑΠ είναι αμετάβλητος, επιχειρώντας να περάσει στο "συν".

Ο συνολικός τζίρος ξεπερνά τα 23 εκατ. ευρώ και ο όγκος τα 244 εκατ. τεμάχια, εκ των οποίων 210 εκατ. μετοχές έχουν αλλάξει χέρια στις τράπεζες (σχεδόν 100 εκατ. σε Πειραιώς).

Γ. Παπακωνσταντίνου 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.