ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικρή πτώση στο Χ.Α., πιέσεις στην Εθνική

12:21 - 25 Νοε 2015 | Σχόλια Αγοράς
Μικρή πτώση στο Χ.Α., πιέσεις στην Εθνική
Με ήπια πτώση σε επίπεδο γενικού δείκτη αλλά τις συνήθεις ρευστοποιήσεις στα τραπεζικά χαρτιά, με την ΕΘΝΙΚΗ στο -22%, ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Για την ώρα η θετική είδηση από το μέτωπο του MSCI «χάνεται» λόγω των discounts (δικαιολογημένη ανησυχία των ειδικών της αγοράς για τη μεγάλη απόκλιση μεταξύ «νέας» και «παλιάς» τιμής) και του ευρύτερου διεθνούς κλίματος. Ο τίτλος της Alpha Bank υποχωρεί κατά 3% ενώ EUROBANK (τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης σήμερα πριν τεθεί έως τη Δευτέρα σε αναστολή για να εισέλθει εκ νέου μετά το reverse split) και ΠΕΙΡΑΙΩΣ προ ολίγου κατάφεραν να «μαζέψουν» τις αρχικές απώλειες (σχεδόν -7%) αλλά μετά έχασαν έδαφος. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι γενικώς αναμένονται διακυμάνσεις στα χαρτιά του κλάδου.

Ο κλαδικός δείκτης υποχωρεί προς τις 75 μονάδες με -10%, ο FTSE 25 με -0,7% κρατάει τις 191 μονάδες, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης με απώλειες 0,4% να κινείται κάπου στις 645 μονάδες.

Στα blue chips παρατηρούνται προς το παρόν ελεγχόμενες ή κάπως πιο «τσιμπημένες» πιέσεις σε ΟΠΑΠ (ξεκινάει νομικές ενέργειες για τον πρόσθετο φόρο), ΟΤΕ, ΔΕΗ (θα επωφεληθεί από τις αλλαγές στον MSCI), ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΕΛΠΕ (μικρή ταλαιπωρία λόγω εξόδου από τους διεθνείς δείκτες) ενώ με μικρή άνοδο κινούνται Coca Cola (ΕΕΕ), ΕΛΛΑΚΤΩΡ, Lamda, FOLLI-FOLLIE και μεγαλύτερη η ΕΧΑΕ.

Γ. Π. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.