ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Μικρές διακυμάνσεις και τραπεζικές πιέσεις

14:52 - 26 Νοε 2015 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Μικρές διακυμάνσεις και τραπεζικές πιέσεις
Με οριακές διακυμάνσεις κινείται ο Γενικός Δείκτης σε μια συνεδρίαση ειδικών συνθηκών, με τις τραπεζικές μετοχές (σε αναστολή από αύριο Alpha Bank, EUROBANK, ΠΕΙΡΑΙΩΣ) να δέχονται πιέσεις.

Ο γενικός δείκτης κινείται σε ένα στενό εύρος τιμών μεταξύ 640 και 645 μονάδων, που αποτελεί και ένα κρίσιμο τεχνικό όριο (στήριξης). Την ίδια ώρα ο τραπεζικός υποχωρεί κατά 6,5%, στις 65 μονάδες, με την ΕΘΝΙΚΗ να χάνει 10% (και στον απόηχο της πληροφορίες περί διαγραφής από τους δείκτες Stoxx 600), την ALPHA BANK να υποχωρεί 4%, και τις Eurobank, ΠΕΙΡΑΙΩΣ κατά 7%, πάντα όμως με διακυμάνσεις.

Πάντως, εν όψει της αναστολής διαπραγμάτευσης για την ώρα δεν παρατηρούνται οι ακρότητες που φοβόντουσαν οι αναλυτές ότι θα δούμε στις μετοχές του κλάδου.

Ο FTSE 25 υποχωρεί οριακά στις 190 μονάδες. Στα blue chips ξεχωρίζουν ανοδικά οι MIG, ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, Grivalia, Jumbo, ενώ πιέσεις δέχονται τα χαρτιά των ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, Coca Cola, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΛΠΕ κ.λπ., δίχως όμως ακραία ποσοστά.

Ο τζίρος ανέρχεται λίγο πριν τις 14.00 το μεσημέρι σε 12 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών σε 117 εκατ. τεμάχια, με 80 εκατ. εξ αυτών να έχουν αλλάξει χέρια στις τράπεζες. Συναλλαγές ικανοποιητικές παρατηρούνται και σε ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ.

Γ. Π. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.