ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Μικρή άνοδος και «ειδικά χαρακτηριστικά»

12:11 - 27 Νοε 2015 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Μικρή άνοδος και «ειδικά χαρακτηριστικά»
Σε μια συνεδρίαση ειδικών χαρακτηριστικών, καθώς είναι σε προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης οι μετοχές των EUROBANK, ΠΕΙΡΑΙΩΣ, Alpha Bank, ο γενικός δείκτης ξεκίνησε με μικρά κέρδη.

Λίγο μετά το άνοιγμα, το Χ.Α. κινείται στις 645 μονάδες με άνοδο 0,4%, κι ενώ η μετοχή της ΕΘΝΙΚΗ, που μαζί με την Attica είναι οι μόνες του τραπεζικού κλάδου που σήμερα διαπραγματεύονται, γράφει ένα ακόμα -18%, στα επίπεδα των 0,08 ευρώ όταν η τιμή στο βιβλίο προσφοράς ήταν στα 0,02 ευρώ.

Ο FTSE 25 με οριακή μεταβολή κινείται στις 191 μονάδες. Σημειώνεται ότι και σήμερα το Χ.Α. «παίζει» στους ρυθμούς των πολιτικών εξελίξεων, την ώρα που η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης είναι στην ένα βήμα πριν την ολοκλήρωσή της κι ενώ «κλειδώνει» το δεύτερο πακέτο με προαπαιτούμενα.

Στα blue chips ξεχωρίζουν η αντίδραση της ΔΕΗ με +5% που δίνει «τάση» στο ταμπλό, η άνοδος κατά 3% του ΟΠΑΠ,  η ανοδική φορά των Aegean, ΕΛΠΕ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΕΤΚΑ, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, Viohalco.

Μικρές πιέσεις για την ώρα καταγράφονται σε Coca Cola (ΕΕΕ), ΟΤΕ, ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, ΤΙΤΑΝΑΣ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, JUMBO και μεγαλύτερες στη Grivalia.

Σε κάθε περίπτωση, ο γενικός δείκτης συνεχίζει να δίνει μάχη με τις 640 μονάδες με την υποσημείωση ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα με την… επάνοδο των τραπεζών στο ταμπλό θα αλλάξουν οι σταθμίσεις και ο κλάδος από 5%-6% βαρύτητα που έχει σε Γενικό Δείκτης και FTSE 25 θα συμβάλει με σχεδόν 30%.

Γιώργος Παπακωνσταντίνου 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.