ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Αντίδραση και «μαξιλάρι ασφαλείας» από τα blue chips

16:03 - 27 Νοε 2015 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Αντίδραση και «μαξιλάρι ασφαλείας» από τα blue chips
Ανοδική κίνηση παρατηρείται στην αγορά, με τον Γενικό Δείκτη να ενισχύεται στις 650 μονάδες, με χαμηλό τζίρο λόγω και της προσωρινής αναστολής για τις τραπεζικές μετοχές.

Το ενδιαφέρον, πέραν της ΕΘΝΙΚΗΣ, έχει πέσει στα υπόλοιπα blue chips που βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για «παιχνίδι» την ώρα που «λείπουν από τον χορό» τα τραπεζικά χαρτιά. 

Η αναστολή διαπραγμάτευσης των συστημικών τραπεζών, πλην Εθνικής η οποία θα τεθεί εκτός ταμπλό από τη Δευτέρα, έχει ως αποτέλεσμα την διάχυση του αγοραστικού ενδιαφέροντος προς τις υπόλοιπες μετοχές μεγάλης και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, με αρκετές από αυτές να σημειώνουν σημαντική άνοδο στο ταμπλό. Πάντως, ο τίτλος της Εθνικής έκανε ένα εντυπωσιακό rebound από το -20% έως το +9%, πριν κοπάσει λίγο η «φούρια» της (+2%, σχεδόν στα 0,10 ευρώ).

Υπό μία οπτική πάντως, όπως αναφέρουν οι brokers η αντίδραση των μετοχών εκτός τραπεζικού κλάδου, δηλαδή των εκπροσώπων της πραγματικής οικονομίας, δίνει ανάσες στην αγορά και «αέρα» εν όψει της εισαγωγής των νέων μετοχών των τραπεζών από τις ΑΜΚ. Λειτουργεί δηλαδή σαν μαξιλάρι ασφαλείας εν όψει της τραπεζικής επαναδιαπραγμάτευσης και μάλιστα με αυξημένη βαρύτητα για τα χαρτιά του κλάδου. 

Τον Γενικό Δείκτη «οδηγούν» στο +1,4% και τις 651 μονάδες η μετοχή της ΔΕΗ (+7%), ο ΟΠΑΠ με +5,5%, με την πολύτιμη συνεισφορά των ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΕΤΚΑ, ΕΛΠΕ, AEGEAN, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, Viohalco, ΕΥΔΑΠ, Lamda, ΤΙΤΑΝΑΣ, ενώ σε θετικό έδαφος έχει γυρίσει και ο ΟΤΕ. Η ζήτηση στη ΔΕΗ προκύπτει από την είσοδο της μετοχής στον δείκτη MSCI Standard.

Πτωτικά, χωρίς ιδιαίτερες πιέσεις, κινούνται οι Coca Cola, FOLLI-FOLLIE, JUMBO, Grivalia (-3%).

Ο συνολικός τζίρος ανέρχεται στα 15 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών σε 23 εκατ. τεμάχια. 

Γ. Π. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.