ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Οριακές κινήσεις με τις τράπεζες «απούσες»

12:12 - 30 Νοε 2015 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Οριακές κινήσεις με τις τράπεζες «απούσες»
Με οριακές διακυμάνσεις ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση με το σύνολο των 4 συστημικών τραπεζών να είναι «απούσες» από το ταμπλό λόγω της προσωρινής αναστολής διαπραγμάτευσης στην οποία έχουν τεθεί.

Μοιραία λοιπόν, και εν αναμονή της επαναδιαπραγμάτευσης των τραπεζικών τίτλων (μετά το reverse split αλλά και με την είσοδο των νέων μετοχών μεθαύριο για Alpha Bank, EUROBANK), το ενδιαφέρον μετατοπίζεται αποκλειστικά στα υπόλοιπα blue chips. Και αυτό γίνεται σε μια συγκυρία όπου παρατηρούνται «πολιτικές αρρυθμίες», το διεθνές κλίμα εμφανίζεται επιβαρυμένο αλλά οι επενδυτές προσδοκούν σε ένα year end rally.

Στο Χ.Α. ο Γενικός Δείκτης κινείται με μικρά κέρδη της τάξεως του 0,05% με 0,25%, στα επίπεδα των 650 μονάδων, λίγο άνω της τεχνικής ζώνης των 640 μονάδων και σε σχετική απόσταση ασφαλείας από την επόμενη στήριξη των 600-605 μονάδων. Πάντως, για την ώρα δεν… εκπληρώνονται οι προσδοκίες όσων πόνταραν σε ανοδική κίνησης προς τις 685 και μετά 700-715 μονάδες. Ο δε FTSE 25 οριακά «παίζει» στις 192 μονάδες.

Στο ταμπλό συνεχίζει ανοδικά η ΔΕΗ με +2%, ενώ συνδράμουν θετικά και οι τίτλοι των Coca Cola, ΕΛΠΕ, ΤΙΤΑΝΑ, Motor Oil, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, FOLLI-FOLLIE, ΕΧΑΕ.

Αντιθέτως με οριακή πτώση κινούνται αυτή την ώρα οι ΟΤΕ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΕΤΚΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, με τις Jumbo, ΟΠΑΠ να χάνουν μεγαλύτερο ποσοστό (-1,9%). Σήμερα είναι η τελευταία συνεδρίαση του μήνα που ήταν «αιματηρός» για τις τράπεζες αλλά «έκρυβε» καλύτερη εικόνα για τα blue chips που ωστόσο, μένει να επιβεβαιώσουν την τάση τους εν μέσω ευμετάβλητου κλίματος.

Γ. Π. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.