ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Δίνουν το «παρών» ΔΕΗ και ΕΛΠΕ

15:42 - 30 Νοε 2015 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Δίνουν το «παρών» ΔΕΗ και ΕΛΠΕ
Με οδηγό της ΔΕΗ (+3%) που «παίρνει ρεύμα» από την είσοδό της στον MSCI κινείται η αγορά με την απουσία των τραπεζικών μετοχών να είναι παραπάνω από εμφανής και να επιδρά καταλυτικά στον όγκο των συναλλαγών και τη μεταβλητότητα.

Ο Γενικός Δείκτης κινείται σε στενό εύρος τιμών πέριξ του χτεσινού κλεισίματος ενώ για την ώρα έχει γυρίσει σε αρνητικό έδαφος με -0,25, στις 648 μονάδες. Σε κάθε περίπτωση πάντως οι κινήσεις είναι ήπιες και προσεκτικές και δείχνουν ότι κάποια ισχυρά χαρτοφυλάκια θέλουν να διατηρηθεί το τεχνικό όριο των 640 μονάδων εν όψει και της εισαγωγής των νέων τραπεζικών μετοχών και της επαναδιαπραγμάτευσης του κλάδου στο ταμπλό.

Στη ΔΕΗ έχουν αλλάξει χέρια σχεδόν 1 εκατ. τεμάχια ενόψει της εισόδου της στον δείκτη MSCI Standard, ενώ με ενδιαφέρον αναμένονται οι δημοπρασίες στο τέλος της συνεδρίασης, κατά τη διάρκεια των οποίων αναμένεται να  διενεργηθεί ο μεγαλύτερος όγκος συναλλαγών. Ανοδικά (+2%) κινούνται και τα ΕΛΠΕ παρά το γεγονός ότι η μετοχή θα διαγραφεί από τον MSCI small cap. Σε θετικό έδαφος κινούνται και οι ΕΥΔΑΠ, Aegean, FOLLI-FOLLIE.

Στον αντίποδα, ΟΠΑΠ (-1,7% αλλά πάνω από τα 6,5-6,6 ευρώ), ΟΤΕ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΜΕΤΚΑ, ΤΙΤΑΝΑΣ, Motor Oil χάνουν μικρότερο ή μεγαλύτερο έδαφος, χωρίς πάντως ακρότητες.

Ο συνολικός τζίρος μόλις που φτάνει τα 14 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 5,5 εκατ. τεμάχια σε μια πρωτοφανή, λόγω απουσίας των τραπεζών, συνεδρίαση.

Γ. Π. 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:45 - 30 Νοε 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.