ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Στο τέλος «συμμαζεύτηκαν» οι απώλειες (-2,5%)

17:19 - 27 Απρ 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Στο τέλος «συμμαζεύτηκαν» οι απώλειες (-2,5%)
Με «ομοβροντία» ρευστοποιήσεων που οδήγησαν αρχικά τον γενικό δείκτη σχεδόν στο -5% (570 μονάδες) και τις τραπεζικές μετοχές να κατρακυλούν από -9% έως και 17% υποδέχτηκε η αγορά την εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τη ροή των συναλλαγών, τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι αργά, να προκαλεί ανησυχίες στους χρηματιστές για την τάση του Χ.Α.

Πάντως, προς το τέλος, σταδιακά κόπασε το μπαράζ ρευστοποιήσεων, κάπως χαλάρωση η ροή των συναλλαγών, με αποτέλεσμα να περιοριστούν αισθητά οι απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών (προς τις 585 μονάδες), το οποίο έδειξε να βρίσκει κάποιες στηρίξεις κόντρα στο sell off του τραπεζικού κλάδου, ενώ παράλληλα ενεργοποιήθηκαν και κάποιες στηρίξεις σε επιλεγμένα blue chips, στα χαμηλά του -5% ή -7%.

Τελικά, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με απώλειες 2,51% στις 584,55 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανήλθε στα 72 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 134 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 3,39% κατέγραψε ο FTSE 25, στις 162,15 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε απώλειες 7,46% (από -12,6%) κλείνοντας στις 46,29 μονάδες.

 

Η ALPHA BANK τελικά έκλεισε με απώλειες 5,21%, η ΕΘΝΙΚΗ υποχώρησε 7,88%, η EUROBANK έχασε 11,10% και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ -7,41%.

Ο ΟΠΑΠ υποχώρησε 1,81%, ο ΟΤΕ έχασε 1,07%, η ΔΕΗ σημείωσε απώλειες 3,97%, η Coca Cola HBC έκλεισε με πτώση 0,49%, ενώ τα ΕΛΠΕ υποχώρησαν 2,06%.

Με απώλειες έκλεισαν τα περισσότερα χαρτιά του «25άρη», με τις ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΕΤΚΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΟΛΠ, Viohalco, AEGEAN, ΕΧΑΕ να σημειώνουν τη μεγαλύτερη πτώση.

Κόντρα κίνηση, κλείνοντας στο τέλος σε θετικό έδαφος, έκαναν οι FOLLI FOLLIE, LAMDA.

Αμετάβλητες έκλεισαν οι ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΤΙΤΑΝ.

 

Με τον Έλληνα πρωθυπουργό να προσβλέπει στη σύγκληση Συνόδου Κορυφής, μεταφέροντας σε ανώτατο πολιτικό επίπεδο το αδιέξοδο, και τον Ντ. Τουσκ εμμέσως να την απορρίπτει, και να μιλά για ορισμό Eurogroup εντός ημερών, φαίνεται πως οι traders αποφάσισαν να τηρήσουν κάπως πιο ψύχραιμη τακτική.

Πλέον, μετά τη μετάθεση της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος για μετά το Πάσχα, η αγορά παρακολουθεί τις έντονες διεργασίες που εξελίσσονται εντός και εκτός της χώρας, προσδοκώντας στο «κλείσιμο» ενός έκτακτου Eurogroup για να μη τραβήξει σε μάκρος η διαδικασία, φέροντας τη χώρα ενώπιον κινδύνων. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.