ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Στο ρελαντί οι επενδυτές, στασιμότητα στο ταμπλό(upd)

14:11 - 28 Απρ 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Στο ρελαντί οι επενδυτές, στασιμότητα στο ταμπλό(upd)
Σταθεροποιητικές κινήσεις επικρατούν στη σημερινή συνεδρίαση για το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής για τη συμφωνία, περιμένοντας το Eurogroup. Πάντως όσο η αγορά κρατάει τις 580 μονάδες αποτελεί ένδειξη ότι οι επενδυτές αντιμετωπίζουν ψύχραιμα….το φιάσκο των διαπραγματεύσεων, ενώ και οι θεσμοί αποχώρησαν επισήμως κάνοντας λόγο για σημαντική πρόοδο που έγινε αλλά και για... δουλειά που πρέπει να γίνει.

Το Χ.Α. σήμερα κινείται με μικρές διακυμάνσεις, με εναλλαγή προσήμου. Πρόκειται για μια συνεδρίαση αναμονής και διατήρησης δυνάμεων, με προσεκτικές κινήσεις τόσο από τους πωλητές όσο και από τους αγοραστές, σε στενό εύρος διακύμανσης πέριξ των 585 μονάδων.

 

Αυτή την ώρα ο γενικός δείκτης (που βρέθηκε και στο +0,3%) καταγράφει οριακλα κέρδη 0,07% στις 585 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανέρχεται στα 21 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 36 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,1% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 162 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 0,4% στις 46 μονάδες.

 

Μέσα στα τεχνικά πλαίσια η διακύμανση και των τριών βασικών δεικτών και πάντα σε όρια που δεν ακυρώνουν τη βραχυπρόθεσμα ανοδική τάση.

 

Η ALPHA BANK χάνει 1%, η ΕΘΝΙΚΗ κερδίζει 1,5%, η EUROBANK ενισχύεται 2% και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ με +0,4%.

Ο ΟΠΑΠ χάνει 0,15%, ο ΟΤΕ υποχωρεί 0,6%, με +0,3% κινείται η ΔΕΗ, η Coca Cola HBC υποχωρεί 1,8%, ενώ τα ΕΛΠΕ κερδίζουν 0,5%.

Με θετικό πρόσημο κινούνται οι ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΕΤΚΑ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, FOLLI FOLLIE, JUMBO, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, Viohalco, ΕΥΔΑΠ, GRIVALIA.

Με απώλειες κινούνται οι ΤΙΤΑΝ, ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, AEGEAN, LAMDA

 

Μετά τη χθεσινή έντονη υποχώρηση, το Χ.Α. σήμερα προσπαθεί να ισορροπήσει αποτιμώντας τα νέα δεδομένα. Ο Γενικός Δείκτης κρατά τις 580 μονάδες, μετά την απότομη πτώση από την ακύρωση του έκτακτου Eurogroup μέσα στην εβδομάδα, γεγονός που σηματοδοτεί μια θετική προδιάθεση των επενδυτών για το κλείσιμο της συμφωνίας μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες. Σημειώνεται ότι σήμερα είναι η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας για το Χ.Α. το οποίο ανοίγει ξανά την Τετάρτη.

 

Σύμφωνα με τη Merit ΑΧΕΠΕΥ, η αποτυχία σύγκλησης του Eurogroup οδήγησε σε έντονη υποχώρηση στη χθεσινή συνεδρίαση, αλλά εν τέλει διατηρήθηκαν οι 580 μονάδες με την προοπτική της θετικής έκβασης της αξιολόγησης μέσα στις επόμενες 2 εβδομάδες.
 
Παρόλο που αυτό είναι το βασικό σενάριο δεν μπορούμε να αποκλείσουμε εκτροπές και ενδεχομένως πολιτικές εξελίξεις. Στην τελευταία περίπτωση εκτιμούμε ότι η επαναπροσέγγιση των 480-500 μονάδων πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιη.
 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:10 - 28 Απρ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.