ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Κέρδη μετά τις αργίες και παρά τις... παρατάσεις

11:24 - 04 Μαϊ 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Κέρδη μετά τις αργίες και παρά τις... παρατάσεις
Με κέρδη ξεκίνησε η συνεδρίαση στο χρηματιστήριο της Αθήνας μετά τις αργίες του Πάσχα, αν και σε γενικές γραμμές παραμένει… βαρύ το «κλίμα» στο εσωτερικό, με αβεβαιότητες και ανοιχτά μέτωπα, παρά τη δηλωμένη πρόθεση των ευρωπαϊκών θεσμών να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση μέσα στον Μάιο.

Ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται 1,1%, στις 590 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανέρχεται σε 16 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών σε 22  εκατ. τεμάχια. Ο FTSE 25 ανεβαίνει κατά 1% στις 163 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κερδίζει ποσοστό 3%, προσεγγίζοντας τις 47 μονάδες.

 

Η ALPHA BANK ενισχύεται 3,6%, η ΕΘΝΙΚΗ κερδίζει 3,85%, η EUROBANK ενισχύεται 1,6% και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ +1,5%.

Ο ΟΠΑΠ χάνει 1,8% (σήμερα γίνεται η αποκοπή 0,23 ευρώ/μετοχή, έχει διανεμηθεί προμέρισμα 0,17 ευρώ από τις 18/9), ο ΟΤΕ υποχωρεί 0,7%, η ΔΕΗ είναι αμετάβλητη, η Coca Cola HBC χάνει 0,95%.

Με αρνητικό πρόσημο διαπραγματεύονται οι JUMBO, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ.

Με κέρδη κινούνται οι ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΤΙΤΑΝ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΕΛΠΕ, ΜΕΤΚΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, FOLLI FOLLIE, AEGEAN, ΟΛΠ, Viohalco, LAMDA.

 

Οι traders κινούνται αρχικά με ορίζοντα το Eurogroup της Δευτέρας, αν και οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι ενδέχεται να χρειαστεί και νέα σύσκεψη. Πάντως, υπάρχουν εκκρεμότητες και ανοιχτά θέματα, με τους παίκτες όμως ακόμα να θεωρούν ως επικρατέστερο σενάριο αυτό της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης (έστω στο τακτικό Eurogroup της 24ης Μαΐου), με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Πάντως, λογικά, όπως σημειώνουν αναλυτές, δεν θα λείχουν οι αψιμαχίες long και short σε αυτά τα επίπεδα τιμών που γράφει η αγορά, μέχρι τουλάχιστον να ξεκαθαρίζει το τοπίο. Για την ώρα πάντως, η αγορά φαίνεται ότι δίνει επιπλέον χρόνο στην κυβέρνηση για το κλείσιμο της αξιολόγησης, παρά το γεγονός ότι ο δρόμος προς αυτή την κατεύθυνση είναι γεμάτος «λακκούβες», με τη στάση του Βερολίνου να παραμένει… γρίφος. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.