ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Μέσω τραπεζών ποντάρει στο θετικό σενάριο

14:06 - 04 Μαϊ 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Μέσω τραπεζών ποντάρει στο θετικό σενάριο
Το θετικό σενάριο για την αξιολόγηση εξακολουθεί να «παίζει» η χρηματιστηριακή αγορά η οποία, μέσω κυρίως των τραπεζών, όχι μόνο κρατάει την ζώνη των 570-580 μονάδων, αλλά και κινείται προς τα επίπεδα των 590 μονάδων και άνω, κόντρα στην ήπια πτώση των ξένων αγορών.

Η αξιολόγηση που αποτελεί το βασικό θέμα της αγοράς και τον καταλύτη για τους επενδυτές αναμένεται να κλείσει έως τις 24 Μαΐου ενώ είναι για την ώρα ένα ερωτηματικό εάν προλάβουν κυβέρνηση και θεσμοί να… προλάβουν το ορόσημο για έκτακτο Eurogroup στις 9 Μαΐου. 

Στην Αθήνα από την αρχή της συνεδρίασης επικρατούν ανοδικές διαθέσεις, με τον Γενικό Δείκτη να αντιδρά έως τα όρια των 595 μονάδων (+1,87%), ενώ αυτή την ώρα ενισχύεται η αγορά κατά 1,55%, στις 592-593 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται σε 41 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών σε 63 εκατ. τεμάχια. Ο FTSE 25 με +1,5% κινείται προς τις 164 μονάδες.

 

Θετικά επιδρά επίσης η έκθεση της Morgan Stanley για τις ελληνικές τράπεζες με την αύξηση της τιμής-στόχου. Ο τραπεζικός δείκτης κερδίζει 4,9%, πίρος τις 48 μονάδες.

 

Η ALPHA BANK ενισχύεται 6,3%, η ΕΘΝΙΚΗ κερδίζει 6,15%, η EUROBANK ενισχύεται 3% και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ +2,3%.

 

Ο ΟΠΑΠ χάνει 1,7% (σήμερα γίνεται η αποκοπή 0,23 ευρώ/μετοχή, έχει διανεμηθεί προμέρισμα 0,17 ευρώ), ο ΟΤΕ υποχωρεί 1%, η ΔΕΗ ενισχύεται 1,7%, η Coca Cola HBC χάνει 1,95%.

 

Με αρνητικό πρόσημο διαπραγματεύονται οι JUMBO, ΕΧΑΕ, GRIVALIA.

Με κέρδη κινούνται οι ΕΛΠΕ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΤΙΤΑΝ, ΜΕΤΚΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, FOLLI FOLLIE, AEGEAN, ΟΛΠ, Viohalco, ΕΥΔΑΠ, LAMDA.

 

Οι traders κινούνται αρχικά με ορίζοντα το Eurogroup της Δευτέρας, αν και οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι ενδέχεται να χρειαστεί και νέα σύσκεψη. Πάντως, υπάρχουν εκκρεμότητες και ανοιχτά θέματα, με τους παίκτες όμως ακόμα να θεωρούν ως επικρατέστερο σενάριο αυτό της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης (έστω στο τακτικό Eurogroup της 24ης Μαΐου), με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για τη βραχυπρόθεσμη τάση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.