ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Τραπεζική ώθηση και πονταρίσματα εν όψει Eurogroup

17:16 - 04 Μαϊ 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Τραπεζική ώθηση και πονταρίσματα εν όψει Eurogroup
Σταθερά ανοδικά κινήθηκε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, δείχνοντας ότι καλλιεργεί προσδοκίες για την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών, εκτιμώντας ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση. Ρόλο βέβαια έπαιξε και η αναβάθμισης του τραπεζικού κλάδου από τη Morgan Stanely που οδήγησε τις μετοχές του κλάδου έως το +5% με +9% και το Χ.Α. έως τις 596 μονάδες με περίπου +2,2%.

Τελικά, ο γενικός δείκτης του Χ.Α., που έδειξε να έχει στραμμένο το ενδιαφέρον του στην τηλεδιάσκεψη του EuroWorking Group, η οποία εκτιμάται πως θα αποσαφηνίσει προς… τα που θα πάει το έκτακτο Eurogroup της Δευτέρας, έκλεισε με άνοδο 1,1%, στις 590,05 μονάδες.

Ο FTSE 25 ενισχύθηκε κατά 0,69%, στις 162,59 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης κατά +3,01%, στις 46,86 μονάδες. Ο τζίρος ανήλθε σε 90 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών σε 124 εκατ. τεμάχια.

 

Η ALPHA BANK ενισχύθηκε 3,14%, η ΕΘΝΙΚΗ σημείωσε άνοδο 4,23%, η EUROBANK κέρδισε 3,78% και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ έκλεισε αμετάβλητη. Άνοδο σχεδόν 17% σημείωσε η μετοχή της Attica Bank.

Ο ΟΠΑΠ υποχώρησε 1,97%, ο ΟΤΕ -2,13%, η ΔΕΗ ενισχύθηκε 2,73%, η Coca Cola HBC έχασε 2,64%.

Με κέρδη ολοκλήρωσαν τη συνεδρίαση οι ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΤΙΤΑΝ, ΕΛΠΕ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΕΤΚΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, FOLLI FOLLIE, AEGEAN, Viohalco, LAMDA, GRIVALIA, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ.

Πτώση σημείωσαν και οι ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ΕΥΔΑΠ, JUMBO.

 

Όπως αναφέρθηκε, σε αυτή την συγκυρία η Morgan Stanley εμφανίζεται θερμή για τον τραπεζικό κλάδο, με τον αμερικανικό οίκο να εκτιμά πως η αξιολόγηση θα κλείσει παρά την πολιτική αβεβαιότητα.

Την ίδια ώρα ο Ολάντ πιέζει για λύση την επόμενη εβδομάδα, ενώ οι traders, παρά τις καθυστερήσεις, συνεχίζουν να προεξοφλούν το σενάριο της θετικής ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδα και θεσμών, εκτιμώντας ότι κανένας εκ των εμπλεκομένων δεν θα ήθελε να καταλήξουν σε «ναυάγιο». 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.