ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Συνεχίζει ανοδικά με κεκτημένη ταχύτητα και... επιφυλάξεις

11:24 - 05 Μαϊ 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Συνεχίζει ανοδικά με κεκτημένη ταχύτητα και... επιφυλάξεις
Με κεκτημένη ταχύτητα συνεχίζει το χρηματιστήριο της Αθήνας μετά την χτεσινή άκρως θετική έκθεση της Morgan Stanley για τις τράπεζες, κι ενώ οι εξελίξεις δεν δείχνουν ότι θα προκύψει κάποια συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας και θα χρειαστούν περαιτέρω διεργασίες.

Ο γενικός δείκτης, σε μια καθαρά προεξοφλητική κίνηση, που ποντάρει στο θετικό σενάριο εξεύρεσης κάποιας λύσης για την αξιολόγηση, και σήμερα ενισχύεται προς τα επίπεδα των 600 μονάδων με οδηγό τον τραπεζικό κλάδο.

Ειδικότερα, ο Γ.Δ. κερδίζει 1,2%, στις 597 μονάδες, ενώ ο FTSE 25 ανεβαίνει 1,6% στις 165 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται 3,9% στις 48,6 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται σε 11 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών σε 18 εκατ. τεμάχια.

 

Η ALPHA BANK ενισχύεται 3,5%, η ΕΘΝΙΚΗ κερδίζει 5,5%, η EUROBANK ανεβαίνει κατά 3,4% και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ενισχύεται 3,45%.

Ο ΟΠΑΠ χάνει 0,3%, ο ΟΤΕ κερδίζει 1,5%, η ΔΕΗ είναι στο +0,3%, η Coca Cola HBC ενισχύεται 0,4% και τα ΕΛΠΕ με +0,7%.

Με θετικό πρόσημο διαπραγματεύονται οι ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΕΤΚΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ΕΧΑΕ, AEGEAN, ΟΛΠ, Viohalco, LAMDA.

Με απώλειες κινούνται για την ώρα οι ΤΙΤΑΝ, FOLLI FOLLIE, JUMBO, ΕΥΔΑΠ.

 

Βέβαια, δεν λείπει η μεταβλητότητα αλλά και η επιφυλακτικότητα στις τάξεις πολλών επενδυτών παρά τις προσδοκίες για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής σχετικά σύντομα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.