ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Μεταβλητότητα γύρω από τις 600 μονάδες(upd)

14:07 - 06 Μαϊ 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Μεταβλητότητα γύρω από τις 600 μονάδες(upd)
Το ενδεχόμενο της ψήφισης του ασφαλιστικού εντός του επόμενου διημέρου αρχικά προσέφερε νέα στηρίγματα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο ξεκίνησε με κέρδη σχεδόν 1% (στις 607 μονάδες και άνω), περιμένοντας τις εξελίξεις που θα μεσολαβήσουν μέχρι την έκτακτη Συνεδρίαση της Δευτέρας και εκλαμβάνοντας τις τελευταίες διεργασίες ως ένα δείγμα καλής θέλησης από την Ελλάδα για να κλείσει η αξιολόγηση. Ωστόσο, σταδιακά έπεσαν οι στροφές με συνέπεια ο γενικός δείκτης να περάσει σε αρνητικό έδαφος, με τους επενδυτές να είναι πιο προσεκτικοί, εν μέσω μεταβλητότητας.

Τα όσα θα λάβουν χώρα προσεχώς τόσο εκτός όσο εντός των τειχών θα καθορίσουν σε σημαντικό βαθμό τα του Eurogroup αλλά και την «επόμενη ημέρα» για την κυβέρνηση και την οικονομία.

Αυτή την ώρα ο γενικός δείκτης καταγράφει απώλειες 0,3% στις 599,5 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 40 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 69 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,25% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 166 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,5% στις 50 μονάδες.

 

Η ALPHA BANK χάνει 0,5%, η ΕΘΝΙΚΗ χάνει 1,3%, η EUROBANK κερδίζει 1,3% και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ χάνει 1,1%.

Με άνοδο κινούνται οι ΟΠΑΠ, Coca Cola HBC, ΜΟΤΟΡ ΟΪΛΕ, JUMBO, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, AEGEAN, GRIVALIA

Με πτώση κινούνται οι ΕΛΠΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΤΙΤΑΝ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΕΤΚΑ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, FOLLI FOLLIE, Viohalco, LAMDA.

 

Είναι εμφανής η προσπάθεια των δανειστών να εξευρεθεί κοινός τόπος προκειμένου στη Συνεδρίαση της Δευτέρας να καταγραφεί ουσιαστική σύγκλιση με την Αθήνα. Βέβαια, το θέμα για την αγορά παραμένει η περίπτωση που τα ψηφισμένα μέτρα (εφόσον περάσει το νομοσχέδιο) επιστραφούν από το Eurogroup ως «ανεπαρκή».

 

Προς στιγμή, το θετικό σενάριο θέλει τη συμφωνία να έλθει έως το Eurogroup της 24ης Μαΐου, αφού θεωρείται απίθανο να κλείσει στην έκτακτη συνεδρίαση της Δευτέρας, και στο αρνητικό σενάριο θα ζήσουμε μέρες του καλοκαιριού του 2015.

Στα τεχνικά στοιχεία της αγοράς, το επίπεδο των 168 μονάδων για τον FTSE 25 προσεγγίστηκε και πλέον η αγορά απειλεί και πάλι τα υψηλά της. Οι 166 μονάδες είναι κοντινή στήριξη με τις 163 κύρια. Διάσπαση των 168 μονάδων μπορεί να μας φέρει στις 171 σε πρώτη φάση και στις 174 σε δεύτερη.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:07 - 06 Μαϊ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.