ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Πονταρίσματα άνω των 600 μονάδων

17:15 - 06 Μαϊ 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Πονταρίσματα άνω των 600 μονάδων
Με μεταβλητότητα, νευρικότητα, μικρά κέρδη και προσεκτικές κινήσεις «κύλησε» η σημερινή συνεδρίαση εν αναμονή εξελίξεων στη διαπραγμάτευση, κι ενώ τις προσεχείς ημέρες θα έχουμε «διπλή μάχη» σε Αθήνα (στη Βουλή το ασφαλιστικό) και Βρυξέλλες (Eurogroup της Δευτέρας).

Ο Γ.Δ. έδωσε διακύμανση 9-10 μονάδων, από 599 έως 608 μονάδες (-0,4% έως +1,%), για να κλείσει τελικά με άνοδο 0,69%, στις 605,61 μονάδες.

Ο FTSE 25 έκλεισε με κέρδη 0,86%, στις 168,42 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης με +0,06%, στις 50,23 μονάδες. Ο τζίρος έφτασε στα 80 εκατ. ευρώ. 

 

Η ALPHA BANK κέρδισε  0,47%, η ΕΘΝΙΚΗ υποχώρησε 3,06%, η EUROBANK ενισχύθηκε 1,8% και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ κέρδισε 1,1%.

Με απώλειες έκλεισαν οι ΕΛΠΕ, FOLLI FOLLIE, LAMDA.

Με κέρδη έκλεισαν οι ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Coca Cola HBC, ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΕΤΚΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, JUMBO, AEGEN, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ, GRIVALIA, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

Αμετάβλητη έκλεισαν οι ΔΕΗ, ΤΙΤΑΝ, Viohalco.

 

Πάντως, αν και τόσο η Ε.Ε., όσο και το ΔΝΤ, αναζητούν κάποιου είδους λύση για το θέμα του ελληνικού χρέους, οι διαφορές που τους χωρίζουν παραμένουν εν όψει του Eurogoup της Δευτέρας, όπως αποτυπώνεται σε νέα  έγγραφα του Eurogroup και του ΔΝΤ.

 

Την ίδια ώρα, η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, με επιστολή της προς τους 19 ευρωπαίος υπουργούς Οικονομικών, δηλώνει ότι οι αδιέξοδες συνομιλίες με την Αθήνα για την εξεύρεση των προληπτικών μέτρων των 3 δισ., οι οποίες διεξάγονται εδώ και ένα μήνα, έχουν αποβεί άκαρπες, και ότι η ελάφρυνση χρέους πρέπει να μπει στο τραπέζι άμεσα. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα.

Κατά συνέπεια, δικαιολογημένη θεωρείται από στελέχη της αγοράς η διακύμανση βασικών δεικτών και μετοχών σε στενό εύρος, με εμφανή την διάθεση των traders να μην επισπεύσουν την προσπάθεια υπέρβασης των 610 μονάδων, αλλά και να μη χάσουν την επαφή με τα… κεκτημένα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.