ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Με τράπεζες και blue chips πάνω από τις 630 μονάδες(upd)

14:00 - 20 Μαϊ 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Με τράπεζες και blue chips πάνω από τις 630 μονάδες(upd)
Πάνω και από τις 637 μονάδες, με άνοδο 2,37%, βρέθηκε νωρίτερα ο Γενικός Δείκτης, με οδηγό τον τραπεζικό κλάδο, λαμβάνοντας στήριξη από τις αισιόδοξες δηλώσεις για το Eurogroup, κι ενώ πληθαίνουν τα δημοσιεύματα σχετικά με το ελληνικό χρέος και τον τρόπο διαχείρισής του.

Μετά τη λήξη της σειράς των Παραγώγων, η επανεκκίνηση των συναλλαγών έχει φέρει την αγορά στο +1,6%, πάνω από τις 632 μονάδες, με τον τζίρο να ανέρχεται σε 75 εκατ. ευρώ και τον όγκο συναλλαγών σε 126 εκατ. τεμάχια.

Ο FTSE 25 ενισχύεται 2% στις 179 μονάδες ενώ ο τραπεζικός δείκτης κερδίζει 2,95%, στις 57,5 μονάδες.

 

Η μερική βελτίωση του κλίματος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε συνδυασμό με τις συνεχείς δηλώσεις των ξένων παραγόντων για το «ελληνικό πρόβλημα» έπαιξαν ρόλο στην ενεργοποίηση των αγοραστών/ από τις πρώτες κιόλας εντολές της συνεδρίασης. 

 

Η ALPHA BANK ενισχύεται 4%, η ΕΘΝΙΚΗ κερδίζει 2%, η EUROBANK σημειώνει άνοδο 2% και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ενισχύεται 1,75%. Νωρίτερα οι τραπεζικές μετοχές σημείωναν κέρδη έως και 4% με 6%. 

 

Δεδομένης της εστίασης των βραχυπρόθεσμων στις μετοχές των 4 συστημικών τραπεζών, η βραχυπρόθεσμη τάση εξαρτάται από την πορεία του κλάδου, με τον Δείκτη Τραπεζών να πλησιάζει πιο κοντά στον κύριο στόχο των 60 μονάδων

 

Άνοδο 1% σημειώνει ο ΟΠΑΠ, ο ΟΤΕ ενισχύεται 0,6%, η ΔΕΗ κερδίζει 1,7% και η Coca Cola HBC κάνει «άλμα» 4%.

Με κέρδη κινούνται οι περισσότεροι τίτλοι του «25άρη» όπως οι ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΕΤΚΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, FOLLI FOLLIE, JUMBO, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, LAMDA, Viohalco, GRIVALIA

Με απώλειες κινούνται οι ΤΙΤΑΝ, ΕΛΠΕ, AEGEAN.

 

Η σημερινή αντίδραση έρχεται μετά τις τελευταίες, θετικές, δηλώσεις από Ευρωπαίους και Αμερικανούς αξιωματούχους, για το ελληνικό χρέος. Ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, εμφανίστηκε σήμερα αισιόδοξος ότι η Ελλάδα και οι πιστωτές της θα μπορούσαν να καταλήξουν σε μια συμφωνία για την ελάφρυνση χρέους της χώρας, στη συνεδρίαση του Eurogroup της 24ης Μαΐου. Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης αναμένεται να συναντηθούν την Τρίτη για να συζητήσουν την πρόοδο της Αθήνας για το αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας των 86 δισ. ευρώ, καθώς και την πιθανότητα χορήγησης ελάφρυνσης του χρέους, έτσι ώστε η χώρα να μπορέσει να αποπληρώσει τους πιστωτές της.

 

Η επίτευξη μιας συμφωνίας, έστω... ημιτελούς, είναι εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για τη συνέχεια και μόνο σε αυτή την περίπτωση θα διατηρηθεί η τάση για επιμέρους εισηγμένες και κλάδους, ενώ ρόλο παίζουν και τα διεθνή χρηματιστήρια. Η αγορά και σήμερα ακολουθεί το ίδιο μοτίβο των πέντε τελευταίων συνεδριάσεων, δηλαδή με διαπραγμάτευση εντός ενός στενού εύρους, μεταξύ 620 και 640μονάδων, παρακολουθώντας τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα τόσο εντός όσο και εκτός των συνόρων.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:13 - 20 Μαϊ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.