ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Με νέα υψηλά προεξοφλεί συμφωνία στο Eurogroup(upd)

14:10 - 23 Μαϊ 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Με νέα υψηλά προεξοφλεί συμφωνία στο Eurogroup(upd)
Σε νέα υψηλά έτους, πάνω από τις 645 μονάδες, κι ενώ νωρίτερα με +1,9% ξεπερνούσε και τις 651 μονάδες, συνεχίζει το Χ.Α., με τις προσδοκίες για το EwG και το Eurogroup να συντηρούν το ενδιαφέρον των βραχυπρόθεσμων επενδυτών.

Η επόμενη ημέρα της ψήφισης των σκληρών μέτρων αποτυπώνεται και στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, οι οποίες ξεκίνησαν με τάση αποκλιμάκωσης, κι ενώ τα ενδιαφέρον των επενδυτών, όπως και τα… πονταρίσματα, είναι συνδεδεμένα με το αυριανό Eurogroup.

 

Πάντως, σταδιακά έπεσαν λίγο οι στροφές και βγήκαν πωλητές που αποφάσισαν να πάρουν μέρος των κερδών τους στα υψηλά. 

 

Ειδικότερα, πλέον ο γενικός δείκτης ενισχύεται 1,15%, σχεδόν στις 646 μονάδες, με τον τζίρο να ανέρχεται στα 94 εκατ. ευρώ και τον όγκο συναλλαγών στα 180 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 1,5% σημειώνει ο FTSE 25, στις 184,7 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται 3,7%, άνω των 61 μονάδων.

 

Η ALPHA BANK ενισχύεται 4,7%, η ΕΘΝΙΚΗ κερδίζει 6,2%, η EUROBANK ενισχύεται 7,7% και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ καταγράφει κέρδη 1,3%.

Ο ΟΠΑΠ ενισχύεται 1,3%, ο ΟΤΕ χάνει 1,3%, η ΔΕΗ είναι στο -0,3%, η Coca Cola HBC κερδίζει 0,3% και τα ΕΛΠΕ σημειώνουν άνοδο 2,7%.

Με θετικό πρόσημο διαπραγματεύονται οι ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΕΤΚΑ, FOLLI FOLLIE, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, Viohalco, ΕΥΔΑΠ, LAMDA.

Με απώλειες κινούνται οι ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΤΙΤΑΝ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, JUMBO, AEGEAN, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, GRIVALIA.

 

Σήμερα ξεκινά ένας διήμερος μαραθώνιος στις Βρυξέλλες με στόχο να εγκριθεί το επόμενο πακέτο δόσεων 9-11 δισ. ευρώ (ή και παραπάνω)  και να υπάρξει πολιτική απόφαση  για χρέος.  Το πρωί αναχώρησε η ελληνική αποστολή των κ.κ. Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Χουλιαράκη, με το πρώτο ραντεβού να έχει οριστεί για σήμερα στις 5μμ ώρα Ελλάδας στο EWG που θα οριστικοποιήσει το πόρισμα προς την αυριανή σύνοδο του Eurogroup.

 

Εύλογα η προσοχή είναι στραμμένη στο αυριανό Eurogroup, από την έκβαση του οποίου θα εξαρτηθεί εάν το Χ.Α. θα κινηθεί άμεσα προς τις 665 μονάδες ή θα δοκιμαστεί χαμηλότερα (με σημαντικότερη στήριξη στις 610-605 μονάδες). Επίσης, λόγω της συγκέντρωσης του επενδυτικού ενδιαφέροντος στις τραπεζικές μετοχές, το αποτέλεσμα των διεργασιών στις Βρυξέλλες θα δείξει εάν ο τραπεζικός δείκτης θα διασπάσει επιθετικά και τις 62 μονάδες ή θα δοκιμαστεί εκ νέου στην τελευταία στήριξη των 52 μονάδων.

 

Πάντως, σε μία τόσο κομβική στιγμή για το Χ.Α. ενεργοποιούνται τόσο όσοι θέλουν να κατοχυρώσουν μέρος των βραχυπρόθεσμων θέσεών τους, όσο και εκείνοι που ακολουθούν την τάση της αγοράς. 

 

Η αγορά προεξοφλεί μιασυμφωνία στο Eurogroup αύριο 24 Μαίου με δόση των 10 ή 11 δισ., ενώ η λύση για το χρέος θα είναι τμηματοποιημένη. 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:10 - 23 Μαϊ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.