ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.:Προσεκτικές κινήσεις και μεταβλητότητα(upd)

14:00 - 27 Μαϊ 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.:Προσεκτικές κινήσεις και μεταβλητότητα(upd)
Με μικρή μεταβλητότητα σε στενό εύρος τιμών, πάντα μέσα στη ζώνη 640-650 μονάδων, κυλάει η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με το Χ.Α. αφενός να ψάχνει αφορμές για να ξεφύγει ανοδικά, αλλά τους επενδυτές αφετέρου να «μετρούν» τα δεδομένα. Οι ξένες αγορές και οι εσωτερικές εξελίξεις αναμφίβολα θα επηρεάσουν τη βραχυπρόθεσμη τάση. Οπως σημειώνουν χρηματιστηριακοί παράγοντες, σε αυτά τα επίπεδα τιμών εξελίσσεται η αποτίμηση των βαρών και των ωφελειών του Eurogroup.

Ο γενικός δείκτης, που έχει περάσει και από τα δύο… «πρόσημα», αυτή την ώρα υποχωρεί ενισχύεται 0,2% προς τις 647 μονάδες, με τον τζίρο να ανέρχεται σε 29 εκατ. ευρώ και τον όγκο συναλλαγών σε 47 εκατ. τεμάχια.

 

Η ALPHA BANK ενισχύεται 2,4%, η ΕΘΝΙΚΗ κερδίζει 0,7%, η EUROBANK σημειώνει πτώση 2,8%, ενώ η ΠΕΙΡΑΙΩΣ υποχωρεί 0,3%.

Ο ΟΠΑΠ χάνει 0,6%, ο ΟΤΕ υποχωρεί 3,1%, οριακά υποχωρεί η ΔΕΗ, η Coca Cola HBC ενισχύεται 0,3% και τα ΕΛΠΕ κερδίζουν 2,1%.

Με θετικό πρόσημο κινούνται οι ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, FOLLI FOLLIE, JUMBO, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ, LAMDA.

Με απώλειες κινούνται οι ΤΙΤΑΝ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΕΤΚΑ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, AEGEAN, ΟΛΠ, Viohalco, GRIVALIA.

 

Η αγορά βρίσκεται σε φάση συσσώρευσης μετά από την έντονη νευρικότητα των τελευταίων ημερών και το rotation στις θέσεις που παρατηρήθηκε. Όπως σημειώνουν μάλιστα οι αναλυτές, εωσότου ολοκληρωθούν οι ανακοινώσεις των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου (όσες το κάνουν μετά την αλλαγή του νόμου), η εικόνα δεν αναμένεται να αλλάξει δραστικά.

 

Για την ώρα συνεχίζεται η κατοχύρωση τραπεζικών θέσεων, με αναδιανομή «χεριών» σε μετοχές-σηματωρούς και blue chips. Αποτέλεσμα είναι η διατήρηση του Γενικού Δείκτη εντός της ευρύτερης περιοχής των 635- 650 μονάδων, με τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται σε πλαγιοκαθοδική κίνηση χωρίς όμως να απειλείται η σημαντική στήριξη και με τους traders να μεταφέρουν μέρος της ρευστότητάς τους σε μετοχές εταιριών εκτός τραπεζικού κλάδου.

 

Ο FTSE 25 έχει κύρια στήριξη τις 177-178 μονάδες, ενώ κοντινή αντίσταση έχει τις 183 μονάδες και κύρια τις 185-186 μονάδες που κατοχύρωση και μόνο μπορεί να δώσει άμεση συνέχιση. Μία κατοχύρωση των 177-178 μονάδων μπορεί να βγάλει πωλήσεις προς τις 175 ή τις 172 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:00 - 27 Μαϊ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.