ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Ανάκαμψη από τα χαμηλά(upd)

14:16 - 30 Μαϊ 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Ανάκαμψη από τα χαμηλά(upd)
Αν και το άνοιγμα ήταν πτωτικό, με τον Γ.Δ. να υποχωρεί νωρίτερα και κάτω από τις 627 μονάδες, με απώλειες έως και περίπου 1,6%, σταδιακά οι long μάζεψαν την προσφορά με αποτέλεσμα η αγορά να γυρίσει σε θετικό έδαφος.

Με μόνο δυο συνεδριάσεις να απομένουν για να τελειώσει ο μήνας, ο στόχος της αγοράς είναι να αποτελέσει ο Μάιος τον τρίτο συνεχόμενο μήνα ανόδου (κλείσιμο του Γενικού Δείκτη πάνω από το επίπεδο των 620 με 625 μονάδων για να διατηρηθεί το momentum, ενώ για το αμέσως επόμενο διάστημα στόχος είναι η υπέρβασης των 660 μονάδων), έτσι ώστε να διατηρηθεί η ανοδική τάση πριν μπούμε στον "περίεργο" για τις ευρωπαϊκές αγορές γενικότερα Ιούνιο, όπου η προσοχή των επενδυτών θα είναι στραμμένη στο δημοψήφισμα για το Brexit.

 

Ο γενικός δείκτης κινείται πλέον με άνοδο 0,5% στις 640 μονάδες, ενώ ο τζίρος διαμορφώνεται στα 25 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών στα 41 εκατ. τεμάχια.

Ο FTSE 25 κερδίζει 0,8%, στις 178 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης ενισχύεται 1,4%, προς τις 56 μονάδες, αν και νωρίτερα έχανε 3,5%.

 

Η ALPHA BANK ενισχύεται 4%, η ΕΘΝΙΚΗ πλέον ενισχύεται οριακά, η EUROBANK χάνει οριακά έδαφος, η ΠΕΙΡΑΙΩΣ σημειώνει απώλειες 1,15%. Αρχικά οι τραπεζικές μετοχές έχαναν έως και περίπου 4,5% κατά περίσταση.

Ο ΟΠΑΠ ενισχύεται 1,8%, ο ΟΤΕ κερδίζει 0,3%, η ΔΕΗ υποχωρεί 2,1%, ενώ η Coca Cola HBC ενισχύεται 1,1%.

Με αρνητικό πρόσημο διαπραγματεύονται οι ΕΛΠΕ, ΤΙΤΑΝ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΕΤΚΑ, ΤΙΤΑΝ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, FOLLIE FOLLIE, AEGEAN

Σε θετικό έδαφος βρίσκονται οι ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, JUMBO, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ, LAMDA, Viohalco, GRIVALIA

 

Αυτή την εβδομάδα, το μεγάλο θέμα της αγοράς είναι φυσικά η συνεδρίαση της ΕΚΤ, με την ελληνική πλευρά να αισιοδοξεί ότι ο Mario Draghi θα ανακοινώσει την επαναφορά του waiver. Την περασμένη Πέμπτη, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δήλωσε ότι ελπίζει πως η συμφωνία θα σημάνει σύντομα και την ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Στο Χ.Α., αφού δοκιμάσθηκε η πολύ σημαντική περιοχή των 650 μονάδων, βασικοί δείκτες οπισθοχώρησαν κυρίως λόγω της υποχώρησης του τραπεζικού κλάδου (και των 4 μετοχών των συστημικών τραπεζών), που μετά από τριψήφιου ποσοστού υπεραπόδοση (σε διάστημα τριμήνου) στάθηκε αφορμή για μερική κατοχύρωση θέσεων.

 

Για τον τραπεζικό κλάδο-κλειδί, όπου σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες απώλειες (έχοντας καλύψει μέρος της χαώδους απόκλισης με τα blue chips), ο ρόλος παραμένει πρωταγωνιστικός και αναμφίβολα ρυθμιστικός για την τάση και αυτή την εβδομάδα. Ο τραπεζικός κλάδος έχει στήριξη στις 52 και αντίσταση στις 62 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:16 - 30 Μαϊ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.