ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Με ισχυρή τραπεζική άνοδο ξεπερνάει τις 600 μονάδες(upd)

14:09 - 21 Ιουν 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Με ισχυρή τραπεζική άνοδο ξεπερνάει τις 600 μονάδες(upd)
Με εντυπωσιακή ανοδική κίνηση στο Χ.Α. συνεχίζεται το ανοδικό come back, με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνά το όριο των 600 μονάδων με σημαντικά κέρδη στις τράπεζες αλλά και σε επιλεγμένα blue chips, ανεβαίνοντας έως τις 615 μονάδες. Πάντως, αν και ακολούθως τα κέρδη... μειώθηκαν προς το +3,3%, στην αγορά παρατηρείται διατήρηση δυνάμεων στα «υψηλά ημέρας», με το βλέμμα να πέφτει σε ΕΚΤ και Λονδίνο. Στο ρελαντί κινούνται οι περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, μετά το χθεσινό ανοδικό «ξέσπασμα».

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 4% στις 610 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 52 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 73  εκατ. τεμάχια. Άνοδο 5,4% καταγράφει ο FTSE 25, στις 1.677 μονάδες (δεκαπλασιάστηκε η τιμή του), ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 10,3% στις 975 μονάδες (η τιμή του πολλαπλασιάστηκε επί 20).

 

Ο τραπεζικός κλάδος έχει τα μεγαλύτερα κέρδη μιας και είχε πιεστεί περισσότερο σε σχέση με τους υπόλοιπους ενώ το πιο πιθανόν η εβδομάδα να έχει νέα για τον κλάδο από πλευράς ΕΚΤ με την Ελλάδα να έχει ένα παραπάνω νέο σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη που κρέμεται από τα αποτελέσματα του Αγγλικού δημοψηφίσματος.

 

H Πέμπτη πλησιάζει, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος θα είναι γνωστό με το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών την Παρασκευή και εύλογα η 23η Ιουνίου επισκιάζει απ' άκρου εις άκρον της Ευρώπης κάθε άλλο μέτωπο.
 
Υπενθυμίζεται εδώ ότι στη συνεδρίαση της Τετάρτης, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να δώσει το "πράσινο φως" για την επαναφορά του waiver στα ελληνικά ομόλογα, με την Τράπεζα της Ελλάδας να εκτιμά ότι τα άμεσα οφέλη για τις ελληνικές τράπεζες θα είναι στα 400-500 εκατ. ευρώ.

 

Η ALPHA BANK ενισχύεται 9,6%, η ΕΘΝΙΚΗ κερδίζει 12,2%, η EUORBANK σημειώνει άνοδο 9% και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ενισχύεται 12,5%.

 

Ο ΟΠΑΠ κερδίζει 0,6%, ο ΟΤΕ ενισχύεται 3,4%, η ΔΕΗ κερδίζει 2,7% και η Coca Cola HBC είναι στο +3,2%.

Με άνοδο κινείται ολόκληρος ο «25άρης», με τις μετοχές των ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, Viohalco, ΟΛΠ, AEGEAN, JUMBO, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ΕΧΑΕ, JUMBO να σημειώνουν κέρδη από 3% έως 7%. 

 

Πτώση σημειώνει η LAMDA

 

Αναμφίβολα για το Χ.Α., και δη τον τραπεζικό κλάδο, το γεγονός της εβδομάδος θα είναι η απόφαση της ΕΚΤ, με την αγορά να προεξοφλεί την επαναφορά της εξαίρεσης για τα ελληνικά ομόλογα από την Κεντρική Τράπεζα. 

 

Η εκταμίευση της δόσης των 7,5 δισ. ευρώ έχει προεξοφληθεί στην προηγούμενη ανοδική αντίδραση του Χ.Α. (έως τις 659 μονάδες), ενώ μία ενδεχόμενη επαναφορά του waiver από την ΕΚΤ θα μπορούσε να έδινε ακόμη μερικούς πόντους στις τράπεζες, στη μεγάλη κεφαλαιοποίηση.

Αναμφίβολα η συνέχει, είτε για πάνω από τις 660 είτε χαμηλότερα προς τις 540 μονάδες, θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα της 23ης Ιουνίου. 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:09 - 21 Ιουν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.