ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: «Σκόνταψε» στις 550 μονάδες(upd)

14:13 - 29 Ιουν 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: «Σκόνταψε» στις 550 μονάδες(upd)
Με άνοδο συνεχίζει η χρηματιστηριακή αγορά, ακολουθώντας τη γενικευμένη ανοδική τάση των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, που δείχνουν να ξεπερνούν τις δραματικές απώλειες των πρώτων ημερών της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του βρετανικού δημοψηφίσματος.

Πιο συγκεκριμένα, αυτή την ώρα ο Γενικός Δείκτης ενισχύεται κατά 0,9% στις 543,5 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφει άνοδο κατά 1,3% στις 1.468 μονάδες. Ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει άνοδο 1,1%, στις 733 μονάδες. 

 

 

Ο τζίρος κινείται σε ήπια επίπεδα, καθώς διαμορφώνεται στα 40 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος συναλλαγών ανέρχεται σε 92 εκατ. τεμάχια. 

 

Για άλλη μία συνεδρίαση, τα υψηλότερα πονταρίσματα εντοπίζονται στον τραπεζικό κλάδο. Ενδεικτικά, η μετοχή της ΕΘΝΙΚΗΣ ενισχύεται κατά 1,5%, η ALPHA BANK κερδίζει 1,8%, η EUROBANK ενισχύεται 0,2%, ενώ η ΠΕΙΡΑΙΩΣ γύρισε σε αρνητικό έδαφος με -1,65%. 

 

Ο ΟΠΑΠ ενισχύεται 6,1%, ο ΟΤΕ κερδίζει 0,25%, η ΔΕΗ ενισχύεται 0,3% ενώ η Coca Cola HBC κερδίζει 1,3%.

 

Με θετικό πρόσημο διαπραγματεύονται οι ΕΛΠΕ, ΤΙΤΑΝ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, FOLLI FOLLIE, JUMBO, ΕΧΑΕ, AEGEAN, ΟΛΠ, Viohalco, GRIVALIA.

 

Πτώση σημειώνουν οι ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΕΤΚΑ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, LAMDA

 

Στο προσκήνιο η μετοχή του ΟΤΕ, και λόγω αποκοπής μερίσματος 0,10 ευρώ/μετοχή, Ισχυρές εντολές αγοράς παρατηρούνται στη μετοχή του ΟΠΑΠ, κυρίως για λογαριασμό ξένων χαρτοφυλακίων, θετική είναι και η συνεισφορά της Coca Cola HBC. 

 

Επί της ουσίας, προσπάθειες να διατηρηθεί το θετικό momentum κάνει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και ξεκίνησε εντονότερα ανοδικά (+1,7%) εμφανίζει έντονη μεταβλητότητα και ελεγχόμενες πιέσεις σε επιλεγμένες μετοχές.

 

Εκτός της διεθνούς αβεβαιότητας, η εγχώρια αγορά έχει ακόμη περισσότερους λόγους για να ανησυχεί για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και την επίδραση που θα έχουν σε αυτή τα νέα μέτρα που ελήφθησαν από την κυβέρνηση λίαν προσφάτως.

 

Οι 550 μονάδες ως αντίσταση και 510-500 μονάδες ως στήριξη είναι πολύ σημαντικές βραχυχρόνια για την αγορά. 

 

Σήμερα είναι η προτελευταία συνεδρίαση του Ιουνίου, με την αγορά να έχει ήδη προχωρήσει σε μια ωραιοποίηση των χαρτοφυλακίων, μετά από έναν πάρα πολύ δύσκολο μήνα.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:10 - 29 Ιουν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.