ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Πτώση και μεταβλητότητα σε στενό εύρος τιμών (upd)

14:05 - 28 Ιουλ 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Πτώση και μεταβλητότητα σε στενό εύρος τιμών (upd)
Συνεχίζεται και σήμερα το trading σε ένα ιδιαίτερα στενό εύρος τιμών για το Χρηματιστήριο Αθηνών, κάπου στα όρια των 560 και 572 μονάδων που έχουν… οριστεί εδώ και 6-7 συνεδριάσεις, και είναι δύσκολο να εκτιμήσει κανείς προς ποια κατεύθυνση θα εκτονωθεί η συσσώρευση, εν απουσία ισχυρών καταλυτών. Πάντως, σταδιακά η αγορά κατρακύλησε προς τις 564 μονάδες με πτώση 0,9% περίπου με τις συναλλαγές να παραμένουν... καλοκαιρινές.

Αυτή την ω'ρα  ο γενικός δείκτης έχει πάλι δώσει διακύμανση και εναλλαγή προσήμου υποχωρεί 0,5% στις 566 μονάδες, με τον FTSE 25 να χάνει 0,9% και τον τραπεζικό δείκτη να χάνει 1,6%. 

 

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το Χ.Α. «αγοράζει χρόνο» (και εν αναμονή των stress tests της ΕΚΤ για τις ευρωπαϊκές τράπεζες), όμως αν δεν σημειωθεί κίνηση εκτόνωσης που θα συνδυαστεί με αυξημένους τζίρους, οι παίκτες δεν «βλέπουν» λόγο συμμετοχής στον κύκλο των συναλλαγών.

 

Η ALPHA BANK χάνει 2,8%, η ΕΘΝΙΚΗ υποχωρεί 1,5%, η EUROBANK σημειώνει άνοδο 0,2% και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ είναι αμετάβλητη. Αναλυτές σημειώνουν ότι δέσμια των stress tests που θα ανακοινωθούν από την ΕΚΤ αύριο 29 Ιουλίου βρίσκεται η χρηματιστηριακή αγορά και ειδικά οι τράπεζες ενώ και η διοικητική κρίση που έχει προκληθεί στο ελληνικό banking επιτείνει την αβεβαιότητα. 

 

Ο ΟΠΑΠ χάνει 0,7%, ο ΟΤΕ υποχωρεί 2,2%, η ΔΕΗ χάνει 0,3% ενώ η Coca Cola HBC σημειώνει πτώση 0,5%.

Ανοδικά κινούνται οι ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΕΛΠΕ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΕΤΚΑ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΕΧΑΕ, ΟΛΠ.

Πτωτικά κινούνται οι ΤΙΤΑΝ, FOLLI FOLLIE, LAMDA, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, JUMBO, AEGEAN, VIOHALCO, GRIVALIA

 

Aξίζει να σημειωθεί ότι και η κινητικότητα που εμφανίζεται στα μη τραπεζικά blue chips είναι απόλυτα επιλεκτική, με τους βραχυπρόθεσμους παίκτες να ακολουθούν τα «χαρτιά» που δίνουν κίνηση.

 

Η παραμονή στα επίπεδα αυτά είναι ενδεικτική της επιφυλακτικότητας, ακόμα και της αδιαφορίας, που επιδεικνύουν οι επενδυτές για το ελληνικό χρηματιστήριο, εν μέσω ρίσκων για την παγκόσμια αλλά και την εγχώρια οικονομία. Η εικόνα πάντως είναι λίγο πολύ αναμενόμενη, λόγω της καλοκαιρινής ραστώνης. 

 

Ο δείκτης FTSE 25 έχει τις 1.538 μονάδες σαν αντίσταση και διάσπασή τους θα δώσει συνέχιση στις 1.560 μονάδες θυμίζοντας τον μεγάλο στόχο των 1.590 μονάδων. Στήριξη αποτελεί το επίπεδο των 1.520 μονάδων και πάλι που συντηρεί την βραχυπρόθεσμη τάση.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:04 - 28 Ιουλ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.