ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Συνεχίζει ανοδικά με τραπεζική στήριξη (upd)

14:51 - 29 Ιουλ 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Συνεχίζει ανοδικά με τραπεζική στήριξη (upd)
Ανοδικό ξέσπασμα σημειώθηκε στις τραπεζικές μετοχές από τα μέσα της τελευταίας συνεδρίασης του μήνα και μετά, μετά το χθεσινό μίνι sell-off, με τον τζίρο ωστόσο να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα και τον Γενικό Δείκτη να σημειώνει ήπιες μεταβολές.

Ο Γενικός Δείκτης, μετά τη χτεσινή «τραπεζοκεντρική» πτώση έχει δώσει για την ώρα μια διακύμανση μεταξύ 560,5 και 567,5 μονάδων με εναλλαγή προσήμου, ενώ για την ώρα κινείται υψηλότερα κατά 0,6%, στις 563 μονάδες. Ωστόσο,  οι κινήσεις είναι ασθενικές και οι διακυμάνσεις συνεχείς.Με άνοδο 0,6% κινείται ο FTSE 25, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κερδίζει 4%.

 

Ο τζίρος ανέρχεται σε 17 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών σε 39  εκατ. τεμάχια.

 

Η ALPHA BANK κερδίζει 3,6%, η ΕΘΝΙΚΗ ενισχύεται 3,9%, η EUROBANK είναι στο +3,5% και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ κερδίζει ποσοστό 6,7%.

 

Ο ΟΠΑΠ χάνει 0,7%, ο ΟΤΕ υποχωρεί 1,3%, η ΔΕΗ κινείται με +2,5% ενώ η Coca Cola HBC υποχωρεί 1,2%.

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται οι ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, JUMBO, AEGEAN, VIOHALCO, ΕΥΔΑΠ, LAMDA.

Ανοδικά κινούνται οι ΕΛΠΕΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΤΙΤΑΝ, ΜΕΤΚΑ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, FOLLI FOLLIE, ΕΧΑΕ, GRIVALIA, ΟΛΠ.

Αμετάβλητες είναι οι ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.  

 

Σε γενικές γραμμές, υποτονική είναι η εικόνα και της τελευταία συνεδρίαση του μήνα, με τον τζίρο να συνεχίζει να κινείται σε χαμηλούς ρυθμούς, τον Γενικό Δείκτη να κινείται σε στενό εύρος διακύμανσης, ενώ η προσοχή επικεντρώνεται για άλλη μία μέρα στις μετοχές των τραπεζών, μετά το χθεσινό μίνι sell-off.

 

Για τον Γ.Δ. οι 570-585 μονάδες αποτελούν τεχνικό σημείο για το βραχυπρόθεσμο διάστημα, ενώ σημαντικό άκρο παραμένουν οι 561-550 μονάδες. Μια ανοδική κίνηση με αυξημένο τζίρο θα μπορέσει να οδηγήσει στις 617 μονάδες, ενώ σε περίπτωση περαιτέρω πτώσης, θα απειληθεί η στήριξη των 520 μονάδων.

 

Στην περίπτωση του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, επόμενη στήριξη εντοπίζεται στις 1.492 μονάδες. Σε περίπτωση καθοδικής διαφυγής, ανοίγει η «καταπακτή» για «pull back» προς τις 1.452 και τις 1.422 μονάδες. Οι πρώτες αντιστάσεις οριοθετούνται στις 1.532-1.538 και στις 1.541 μονάδες, που κατοχύρωση θα δώσει το έναυσμα για ανοδική κίνηση στο 1.566, αν μη τι άλλο.

 

Το γεγονός της συναλλακτικής απαξίωσης, σύμφωνα με επαγγελματίες του χώρου, αναδεικνύει τα συνεχιζόμενα ενδογενή προβλήματα της ελληνικής οικονομίας, όπως η υψηλή φορολόγηση, η υψηλή ανεργία, η έλλειψη χρηματοδότησης από το τραπεζικό σύστημα και κυρίως η κατάσταση του δημόσιου τομέα αλλά και οι πτωχεύσεις μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

 

Ασφαλώς και η σημερινή ημέρα είναι μέρα των τραπεζών, με την EBA να ανακοινώνει στις 23:00 ώρα Ελλάδος τα αποτελέσματα των «τεστ αντοχής» για 51 ευρωπαϊκές τράπεζες, με τους αναλυτές να έχουν απόλυτα διιστάμενες απόψεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:51 - 29 Ιουλ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.