ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Κέρδη με οδηγό τις... τράπεζες

19:00 - 29 Ιουλ 2016 | Σχόλια Αγοράς
ΧΑ: Κέρδη με οδηγό τις... τράπεζες
Κέρδη κατέγραψε το Χρηματιστήριο με οδηγό τις τράπεζες. Διψήφια άνοδος για Εθνική, Πειραιώς.

Ακριβώς πριν μία εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή 22/9, ο Γενικός Δείκτης μέσω των τελικών δημοπρασιών (που είχαν κλείσει στο υψηλό ημέρας τους ΑΛΦΑ, ΒΙΟ, ΓΡΙΒ, ΕΕΕ, ΕΛΠΕ ΜΕΤΚ, ΜΠΕΛΑ, ΟΤΕ και ΤΙΤΚ), είχε "δει" κλείσιμο υψηλότερα των 571 μονάδων και πιο συγκεκριμένα στις 571,57 μονάδες (+0,51%) σημειώνοντας το υψηλότερο κλείσιμο του Χ.Α. στην μετά "Brexit" εποχή.

Σήμερα με το Τραπεζικό "come back" και τις τελικές δημοπρασίες που έκλεισαν στο υψηλό ημέρας έξι μετοχές του FTSE25 (λεπτομερής αναφορά στην συνέχεια του σχολίου), επανέκαμψε υψηλότερα των 571 μονάδων, χωρίς όμως να δώσει νέο υψηλότερο κλείσιμο.

Από εκεί και πέρα, ολοκληρώθηκε η τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, του μήνα και του χρηματιστηριακού επταμήνου.

Ξεκινώντας από τα εβδομαδιαία στατιστικά, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε οριακές απώλειες 0,04% και ο κλαδικός δείκτης των Τραπεζών απώλειες 3,67%, ενώ η μέση ημερήσια μικτή αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 32,7 εκατ. ευρώ (-9%)

Ο Ιούλιος επανέφερε τον Γενικό Δείκτη (η ημερήσια πορεία του στο πρώτο διάγραμμα) σε θετικά μηνιαία κλεισίματα, με μηνιαία κέρδη +5,39%, ενώ ακριβώς στο νήμα επέπλευσε ο Τραπεζικός δείκτης με μηνιαία κέρδη 2,46%.

Το τέλος του χρηματιστηριακού επταμήνου βρήκε τον Γενικό Δείκτη με απώλειες 9,51% και τον κλαδικό δείκτη των Τραπεζών με απώλειες 39,96%.

Μετοχή του χρηματιστηριακού επταμήνου, παρά τις ελάχιστες συναλλαγές, η Βαρβαρέσος με απόδοση 1957,14%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.