ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Με τράπεζες και blue chips στις 570 μονάδες (upd)

14:07 - 23 Αυγ 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Με τράπεζες και blue chips στις 570 μονάδες (upd)
Ανοδική τάση, πάντα εν μέσω επιφυλάξεων και χαμηλών συναλλαγών, φαίνεται να διατηρεί η ελληνική αγορά, με τον Γενικό Δείκτη σήμερα να βρίσκεται σε θετικό έδαφος, με αιχμή τις τραπεζικές μετοχές και κάποια επιμέρους blue chips του FTSE 25, πάνω από τα επίπεδα των 570 μονάδων.

Τα «βλέμματα» στρέφονται σιγά σιγά προς την δεύτερη αξιολόγηση με την πρώτη κρίσιμη συνάντηση την ερχόμενη Δευτέρα, όταν και συνεδριάζει το Euroworking Group, συνάντηση στην οποία θα φανούν και οι προθέσεις των δανειστών.

 

Μετά την αρχική επιφυλακτική άνοδο, ο γενικός δείκτης ενισχύεται 0,9%, στις 572 μονάδες, με τον FTSE 25 να καταγράφει κέρδη 1,1%, στις 1.524 μονάδες και τον τραπεζικό δείκτη να κερδίζει 2,1%, σχεδόν στις 650 μονάδες. Νωρίτερα ο Γ.Δ. κέρδιζε έως 1,25%. 

Ο τζίρος ανέρχεται σε 9 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών σε 16 εκατ. τεμάχια.

 

Η ALPHA BANK ενισχύεται 2,5%, η ΕΘΝΙΚΗ κερδίζει 1,6%, η EUROBANK σημειώνει άνοδο 3,2% και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ενισχύεται 2,3%.

 

Ο ΟΠΑΠ κινείται ανοδικά κατά 0,8%, ο ΟΤΕ είναι στο +2,2%, η ΔΕΗ κερδίζει 1,1% ενώ η Coca Cola HBC συνεισφέρει με +0,5%.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ΕΛΠΕ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, FOLLI FOLLIE, ΕΧΑΕ, AEGEAN AIRLINES, VIOHALCO, ΕΥΔΑΠ, LAMDA, GRIVALIA, ΤΙΤΑΝ, ΜΕΤΚΑ

Για την ώρα χάνουν έδαφος οι ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ και ΕΥΔΑΠ

 

Στο μεταξύ, βραχυπρόθεσμα, μένει να φανεί αν η αγορά θα διατηρηθεί στα τρέχοντα επίπεδα τιμών κι αν θα καταφέρει να κατοχυρώσει τις 570 μονάδες. Τεχνικά η επίτευξη του στόχου/υπέρβασης των 1.506 μονάδων για τον FTSE 25 προσδίδει ενδιαφέρον στη σημερινή συνεδρίαση, που θα είναι ακόμη μεγαλύτερο εάν ο δείκτης "δοκιμάσει" περιοχές υψηλότερα των 1.530 μονάδων.

 

Οι περισσότεροι αναλυτές συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι χωρίς την αύξηση του τζίρου δεν μπορούν να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Η "συντήρηση δυνάμεων" ευνοείται από τη ρηχότητα της αγοράς, αλλά θα πρέπει να ενεργοποιηθούν τα ισχυρά χαρτοφυλάκια, τα οποία ως επί το πλείστον είναι ξένα, για να μπορέσει το Χ.Α. να δείξει την τάση του.
 
Πάντως, από τη χθεσινή συνεδρίαση, 22 Αυγούστου, ο τζίρος ξαναξεπέρασε τα 20 εκατ. ευρώ, επίπεδο που δείχνει και σήμερα ότι μπορεί να το φτάσει. 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:07 - 23 Αυγ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.