ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Χάνει έδαφος μετά τα στοιχεία για ΑΕΠ (upd)

14:07 - 29 Αυγ 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Χάνει έδαφος μετά τα στοιχεία για ΑΕΠ (upd)
Με σταθεροποιητικές τάσεις και με το «βλέμμα» στις διαπραγματεύσεις που ξεκινούν κι επίσημα σήμερα στις Βρυξέλλες, εκκίνησε το Χρηματιστήριο Αθηνών, ωστόσο, σταδιακά, και μετά την πτωτική αναθεώρηση των στοιχείων για το ΑΕΠ, το κλίμα επιβαρύνθηκε και οι πωλητές έκαναν ζωηρότερα την εμφάνισή τους.

Η αγορά και οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής για την πρώτη επαφή της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές για να αξιολογήσουν τη συνέχεια των διαπραγματεύσεων.

 

Ο γενικός δείκτης υποχωρεί 0,95%, στις 560 μονάδες, με τον FTSE 25 να χάνει 1%, στις 1.487 μονάδες και τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί 1,4%, στις 630 μονάδες.

Ο τζίρος ανέρχεται για την ώρα σε 7 εκατ. ευρώ και ο όγκος σε 10 εκατ. τεμάχια.

 

Η ALPHA BANK χάνει πλεόν 1,25%, η ΕΘΝΙΚΗ υποχωρεί 2%, η EUROBANK χάνει 1,55% και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ είναι στο -0,75%.

 

Ο ΟΠΑΠ ενισχύεται 0,8%, ο ΟΤΕ υποχωρεί 1,65%, η ΔΕΗ χάνει 2,65% ενώ η Coca Cola HBC σημειώνει πτώση 1,25%.

Προς το παρόν με αρνητικό πρόσημο διαπραγματεύονται οι ΕΛΠΕ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΕΤΚΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, FOLLI FOLLIE, JUMBO, ΕΥΔΑΠ, VIOHALCO, ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΤΙΤΑΝ, AEGEAN AIRLINES, ΕΧΑΕ, LAMDA

Ανοδικά κινούνται οι ΟΛΠ, GRIVALIA

 

Λόγω εταιρικών αποτελεσμάτων, η προσοχή εύλογα στρέφεται στον ΟΠΑΠ, που ανακοινώνει αύριο τα οικονομικά μεγέθη, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης. Σήμερα δημοσιεύει αποτελέσματα η Motor Oil.

 

Οι στηρίξεις του Γενικού Δείκτη εντοπίζονται στις 560 και 547 μονάδες και οι αντιστάσεις στις 571 και 579 μονάδες. Οι στηρίξεις του Τραπεζικού Δείκτη εντοπίζονται στις 613 και 585 μονάδες και οι αντιστάσεις στις 650 και 672 μονάδες. Οι στηρίξεις του FTSE 25 εντοπίζονται στις 1.483 και 1.461 μονάδες και οι αντιστάσεις στις 1.534 και 1.553 μονάδες.

 

Στις Βρυξέλλες συναντώνται σήμερα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Σταθάκης με τον Πιερ Μοσκοβισί, ενώ στη συνέχεια θα συνεδριάσει το Euroworking Group. Το κλίμα των διαπραγματεύσεων έχει βαρύνει, όχι μόνο γιατί η κυβέρνηση δεν έχει ικανοποιήσει τα 15 προαπαιτούμενα, αλλά και επειδή προέκυψε η αντιπαράθεση με την Ευρωπαική Επιτροπή για την δικαστική δίωξη κατά του κυρίου Γεωργίου για τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

 

Σε συνέχεια της επίσκεψης του κ. Μοσκοβισί στην Αθήνα τον περασμένο Ιούλιο, στη συνάντηση στη βελγική πρωτεύουσα θα συζητηθούν θέματα που άπτονται τόσο της ολοκλήρωσης της υλοποίησης των 15 ορόσημων από την πρώτη αξιολόγηση- και κατ' επέκταση της εκταμίευσης της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ- όσο και της προετοιμασίας για την έναρξη της διαπραγμάτευσης για τη δεύτερη αξιολόγηση (στην οποία συμπεριλαμβάνονται τα εργασιακά).
 
Παράλληλα, στη συνάντηση με τον κοινοτικό επίτροπο αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα της διαχείρισης των "κόκκινων" δανείων, σε συνδυασμό με τις αλλαγές στις διοικήσεις των τραπεζών και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

 

Στα επικαιροποιημένα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για τους εθνικούς λογαριασμούς αποτυπώνεται μεγαλύτερος απολογισμός της ύφεσης το πρώτο εξάμηνο του 2016 σε σχέση με τις πρώτες εκτιμήσεις. Εκτιμάται ύφεση 0,9% το δεύτερο τρίμηνο και 1% το πρώτο τρίμηνο του 2016 σε ετήσια βάση, (έναντι 0,7% και 0,8% αρχικών προβλέψεων).

 

Η στάση αναμονής θα είναι πιθανότατα το χαρακτηριστικό της αγοράς και τις επόμενες μέρες καθώς ανακοινώνονται τα αποτελέσματα των τραπεζών τις δύο τελευταίες μέρες του Αυγούστου.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:07 - 29 Αυγ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.