ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Με τραπεζικό ράλι στις 575 μονάδες (upd)

14:07 - 31 Αυγ 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Με τραπεζικό ράλι στις 575 μονάδες (upd)
Τραπεζική αντίδραση καταγράψεται στην τελευταία συνεδρίαση του μήνα, με διψήφια ποσοστά ανόδου για το σύνολο πλέον των συστημικών μετοχών του κλάδου, με αυξημένο τζίρο και με το Χ.Α. να επιχειρεί κίνηση υψηλότερα από τις 575 μονάδες. Αναλυτές αποδίδουν την εκρηκτική αντίδραση του τραπεζικού κλάδου στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 6μήνου, σημειώνοντας πως αυτή έρχεται με το κλείσιμο του μήνα, κάτι που διευκολύνει επίσης την ωραιοποίηση των επενδυτικών χαρτοφυλακίων.

Ο γενικός δείκτης με άνοδο 2,2% κινείται προς τις 577 μονάδες, με τον FTSE 25 να κερδίζει 3,2%, προς τις 1.550 μονάδες και τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται 13,3%, προς τις 713-714 μονάδες.

 

Ο τζίρος φαίνεται αυξημένος καθώς ήδη ανέρχεται σε 36 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών ανέρχεται σε 80  εκατ. τεμάχια, με το 65% του τζίρου να αφορά στις 4 συστημικές τραπεζικές. 

 

Η ALPHA BANK ενισχύεται 10,9%, η ΕΘΝΙΚΗ κερδίζει 14,4%, η EUROBANK σημειώνει άνοδο 14,5% και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ κινείται με +16,5%.

 

Ο ΟΠΑΠ κερδίζει 2,2%, ο ΟΤΕ ενισχύεται 2,6%,  η ΔΕΗ κερδίζει 3,9%, ενώ η Coca Cola HBC υποχωρεί 1,7%.

Με θετικό πρόσημο διαπραγματεύονται για την ώρα οι ΕΛΠΕ, ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΕΤΚΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ΕΧΑΕ, AEGEAN AIRLINES, ΟΛΠ, VIOHALCO, LAMDA

Με πτώση κινούνται οι ΤΙΤΑΝ, FOLLI FOLLIE, JUMBO, GRIVALIA, ΕΥΔΑΠ.

 

Xθες, η Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ και η ALPHA BANK δημοσιοποίησαν τα οικονομικά μεγέθη του α’ εξαμήνου, αφήνοντας ικανοποιημένους τους επενδυτές.

Συγκεκριμένα, η ΠΕΙΡΑΙΩΣ επέστρεψε στην κερδοφορία και συνέχισε να μειώνει το επίπεδο των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Τα κέρδη προ φόρων και προβλέψεων του ομίλου αυξήθηκαν, ετησίως, 48%, στα 362 εκατ. ευρώ.

 

Την ίδια ώρα, με κερδοφορία προ φόρων 3,9 εκατ. ευρώ έκλεισε το πρώτο εξάμηνο η ALPHA BANK έναντι ζημιών 1,47 δισ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2015. Η τράπεζα βελτίωσε το καθαρό περιθώριο τόκων και την αποδοτικότητα, πέτυχε μείωση της εξάρτησης από το ευρωσύστημα και αύξηση των καταθέσεων, ενώ έλαβε αυξημένες προβλέψεις ύψους 350 εκατ. ευρώ στο δεύτερο τρίμηνο λόγω της αναδιάρθρωσης της εταιρείας Μαρινόπουλος.

 

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται και η πρόοδος στην εφαρμογή των προαπαιτούμενων, μετά και το χθεσινό EuroWorking Group. Σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο, η χθεσινή συνεδρίαση κατέγραψε την έως τώρα «μικρή» πρόοδο στην υλοποίηση των 15 προαπαιτουμένων, υπογραμμίζοντας παράλληλα την ανάγκη για ταχεία ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, ούτως ώστε να ανοίξει στη συνέχεια και πριν το τέλος του χρόνου η συζήτηση για την εξειδίκευση των μέτρων αναδιάρθρωσης του χρέους.

 

Όπως σημείωναν αναλυτές, ο Σεπτέμβριος και λόγω ξένων αγορών, κυρίως όμως με αφορμή τις εξελίξεις με επίκεντρο τη διαπραγμάτευση Αθηνών - δανειστών, πιθανότατα θα είναι ο μήνας που θα δώσει διαφυγή είτε ανοδική, πέραν των 575 με πρώτο στόχο τις 588 μονάδες, είτε πτωτική, με υποχώρηση χαμηλότερα των 540, με σημαντικότατη στήριξη πέριξ των 515 μονάδων.

 

Τεχνικά για τον ΔΤΡ η ενεργοποίηση των long συνοδεύτηκε με την υπέρβαση αρχικά των 654 μονάδων, η δε υπέρβαση της κύριας αντίστασης των 655-665 μονάδων ισχυροποιεί την τάση προσελκύοντας βραχυπρόθεσμα κι άλλους παίκτες.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:07 - 31 Αυγ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.