ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Στάση αναμονής και μικρές διακυμάνσεις

11:13 - 27 Σεπ 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Στάση αναμονής και μικρές διακυμάνσεις
Στάση αναμονής, εν μέσω μικρών διακυμάνσεων στις 561-565 μονάδες, διατηρεί το Χρηματιστήριο Αθηνών, στην εκκίνηση της σημερινής συνεδρίασης, καθώς οι επενδυτές αναμένουν την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, η οποία θα «απελευθερώσει» τη δόση των 2,8 δισ. ευρώ.

Αυτή την ώρα ο γενικός δείκτης υποχωρεί 0,2%, στις 562 μονάδες (νωρίτερα ενισχύονταν 0,3%0, με τον FTSE 25 να χάνει 0,25% στις 1.493 μονάδες και τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί 1% προς τις 633 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται σε 3 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών σε 6 εκατ. τεμάχια.

 

Η ALPHA BANK χάνει 0,65%, η ΕΘΝΙΚΗ υποχωρεί 1%, η EUROBANK σημειώνει απώλειες 1,1% και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ είναι στο -0,75%. Για τον κλάδο-κλειδί, τον τραπεζικό, αποθαρρυντική ήταν η χτεσινή απώλεια των 645 μονάδων, με την προσοχή πλέον να στρέφεται σε λίγο χαμηλότερες τιμές προς τις 630-628 μονάδες. 

 

Ο ΟΠΑΠ υποχωρεί 1%, ο ΟΤΕ κερδίζει 0,1%, η ΔΕΗ κερδίζει 0,4% και η COCA COLA HBC ενισχύεται περί το 1%.

Με θετικό πρόσημο κινούνται οι ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΕΧΑΕ, AEGEAN, VIOHALCO, GRIVALIA, LAMDA.

Με πτώση κινούνται οι ΕΛΠΕ, ΤΙΤΑΝ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΕΤΚΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, FOLLI FOLLIE, JUMBO, ΕΥΔΑΠ.

 

Η υπόθεση Deutsche Bank έρχεται σε μία δυσχερή για την Αγκελα Μέρκελ περίοδο, , εξέλιξη που θα βαραίνει και στο γερμανικό χρηματιστήριο.

Το αν αυτές οι εξελίξεις θα μπορούσαν να λειτουργήσουν επ' ωφελεία μας ή όχι αποτελεί ένα όντως εύλογο ερώτημα, την ώρα που το ΔΝΤ γίνεται όλο και πιεστικότερο όσον αφορά στο ζήτημα του χρέους.

 

Βραχυπρόθεσμα στο Χ.Α. οι long θα διευκολύνονταν από μία θετική εξέλιξη στο μεθαυριανό EwG, την ώρα που στο εσωτερικό βαραίνει αισθητά το πολιτικό περιβάλλον.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.