ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Αντιστέκονται» οι 560 μονάδες στην τραπεζική κρίση

14:41 - 27 Σεπ 2016 | Σχόλια Αγοράς
«Αντιστέκονται» οι 560 μονάδες στην τραπεζική κρίση
Λίγο πιο πάνω από τις 560 μονάδες κινείται ο Γενικός Δείκτης, με την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά να τελεί εν αναμονή της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, αλλά και να μην μπορεί να ξεφύγει τελείως από τον «πανικό» που καταλαμβάνει τις ευρωπαϊκές αγορές σήμερα εν μέσω της γερμανικής τραπεζικής κρίσης.

Παρότι ορισμένοι ανέμεναν μια σταθεροποίηση σήμερα μετά τη χθεσινή πτώση, η «βουτιά» των ευρωπαϊκών τραπεζικών μετοχών δεν αφήνει περιθώρια ούτε στο ελληνικό χρηματιστήριο.

 

Οι ισχυρές πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές της Ευρώπης συνεχίζονται και σήμερα και οδηγούν τον δείκτη τραπεζών της ευρωζώνης σε υποχώρηση άνω του 1%.

 

Στο επίκεντρο της προσοχής βρίσκεται φυσικά η Deutsche Bank, η μετοχή της οποίας σημειώνει απώλειες 2,5% σε νέο ιστορικό χαμηλό. Η μετοχή της γερμανικής τράπεζας είχε κάνει χθες «βουτιά» 7,5%, μετά την ανακοίνωσή της ότι θα λύσει μόνη της τα προβλήματά της και πως δεν χρειάζεται τη βοήθεια της γερμανικής κυβέρνησης στην υπόθεση με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης.

 

Παρά την προσπάθεια του γερμανικού κολοσσού να καθησυχάσει τις αγορές, τα 5ετή CDS δείχνουν σήμερα ότι η πιθανότητα χρεοκοπίας της τράπεζας εκτοξεύεται σήμερα πάνω από το 20%.

 

Στο ταμπλό τώρα, τα βλέμματα είναι και σήμερα στραμμένα στις μετοχές των Σωληνουργεία Κορίνθου και Ελληνικά Καλώδια, με την πρώτη να υποχωρεί κατά 14,59% και τη δεύτερη να ενισχύεται κατά 25%.

 

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,41% στις 561,25 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 11,5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 26,9 εκατ. ευρώ.

 

Οι τραπεζικές μετοχές βρίσκονται και πάλι στο επίκεντρο της πτώσης, πλην εκείνης της ALPHA BANK, η οποία σταθεροποιείται στα 1,53 ευρώ. Αντίθετα, η EUROBANK υποχωρεί κατά 2,58%, η ΕΤΕ είναι στο -2,67% και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΡΑΠΕΖΑ χάνει 2,22%. Τις τράπεζες σήμερα ακολουθεί η ΕΥΔΑΠ, η οποία είναι στο -2,52%.

 

Απώλειες που ξεπερνούν το 1% σημειώνουν οι ΓΕΚ Τέρνα, ΤΙΤΑΝ, ΔΕΗ, FOLLI FOLLIE, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΟΠΑΠ, ΛΑΜΔΑ και ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΟΛΠ, ΜΕΤΚΑ και MOTOR OIL.

 

Στον αντίποδα, η ΕΕΕ λειτουργεί σήμερα ως αντίβαρο στην πτώση, σημειώνοντας κέρδη 1,35%, ενώ στο +1,3% βρίσκονται και οι GRIVALIA και AEGEAN. Στο +1,28% είναι και ο ΟΤΕ, με την JUMBO να κινείται με κέρδη 0,45%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.