ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: "Ψύχραιμη" πτώση στο ταμπλό (upd)

14:11 - 30 Σεπ 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: "Ψύχραιμη" πτώση στο ταμπλό (upd)
Το τραπεζικό sell off που πιέζει τις ευρωπαϊκές αγορές, υπό το βάρος των απωλειών της Deutsche Bank (βρέθηκε κάτω των 10 ευρώ με ιστορικό χαμηλό), πίεσε στο ξεκίνημα το Χ.Α. προς τις 560 μονάδες με πτώση 1,4% και τον τραπεζικό δείκτη να κατρακυλά κατά 4,7%, ωστόσο, σταδιακά οι απώλειες περιορίστηκαν.

Αυτή την ώρα ο γενικός δείκτης υποχωρεί 0,55%, στις 564 μονάδες, με τον FTSE 25 να χάνει 0,85% στις 1.499,8 μονάδες, με τον τραπεζικό δείκτη να υποχωρεί 1,9% στις 623 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται σε 15 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών σε 22 εκατ. τμάχια.

 

Οι τραπεζικές μετοχές δέχονται πιέσεις, όπως και οι αντίστοιχες ευρωπαϊκές, με «οδηγό» τη μετοχή της Deutsche Bank που αναζωπύρωσε τους φόβους για την ανθεκτικότητα του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα. Η είδηση ότι 10 hedge funds μείωσαν την έκθεσή τους στην τράπεζα πυροδότησε μαζικές ρευστοποιήσεις στη μετοχή της γερμανικής τράπεζας.

 

Πάντως, η ALPHA BANK υποχωρεί 2,6%, η ΕΘΝΙΚΗ χάνει 1,6%, η EUROBANK σημειώνει πτώση 1,6% και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ κινείται με -2,2%.

 

Ο ΟΠΑΠ χάνει 1%, ο ΟΤΕ υποχωρεί 0,6%, η ΔΕΗ χάνει 1,15% και η Coca Cola HBC υποχωρεί 0,1%.

Με αρνητικό πρόσημο διαπραγματεύονται οι ΕΛΠΕ, ΤΙΤΑΝ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, JUMBO, ΕΧΑΕ, AEGEAN, ΟΛΠ, VIOHALCO, GRIVALIA, LAMDA.

Ανοδικά κινούνται οι ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΕΤΚΑ, FOLLI FOLLIE, ΕΥΔΑΠ

 

Από τα ενθαρρυντικά της συνεδρίασης είναι η σχετικά ψύχραιμη διαχείριση της όλης κατάστασης, αν και όπως σημείωναν χρηματιστηριακοί παράγοντες οι ευρωπαϊκές αγορές θα διαμορφώσουν σαφέστερη εικόνα όταν τα futures της Wall Street θα στέλνουν το ανάλογο μήνυμα.

 

Στις εγχώριες εξελίξεις, οι επιτελείς των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης (EWG) συμφώνησαν χθες ότι θα συνεδριάσουν εκ νέου λίγη ώρα πριν από τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στις 10 Οκτωβρίου, αν εν τω μεταξύ το μήνυμα που θα έχουν λάβει από τον Έλληνα εκπρόσωπο αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Γ. Χουλιαράκη θα είναι ότι οι συνολικά 3-5 εκκρεμότητες (μικρότερες ή μεγαλύτερες) μεταξύ των 15 προαπαιτούμενων που συνδέονται με την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ έχουν κλείσει.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:11 - 30 Σεπ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.