ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Έχασε τα κέρδη, παραμένει η επιφυλακτικότητα (upd)

14:06 - 27 Οκτ 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Έχασε τα κέρδη, παραμένει η επιφυλακτικότητα (upd)
«Βηματισμό» και τάση αναζητεί το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να «αποκρυπτογραφήσει» τις εξελίξεις που προκύπτουν από την απόφαση του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες και τις επαφές της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των θεσμών. Το Χ.Α. ξεκίνησε μεν ανοδικά, με ώθηση από τη ΔΕΗ, ωστόσο, δεν λείπουν η νευρικότητα και οι επιφυλάξεις, με αποτέλεσμα ήδη να έχουν χαθεί τα πρωινά κέρδη και ο γενικός δείκτης να έχει γυρίσει ακόμα και κάτω των 585 μονάδων με πτώση σχεδόν 0,9%.

Ο γενικός δείκτης υποχωρεί 0,35%, στις 587 μονάδες, δείχνοντας εμφανώς αδυναμία διάσπασης των 600 μονάδων, με τον FTSE 25 να υποχωρεί προς τις 1.557 μονάδες με απώλειες 0,3% και τον τραπεζικό δείκτη να ενισχύεται 0,2%, προς τις 655 μονάδες.

 

Οι τζίροι και οι όγκοι σήμερα πολύ ενισχυμένοι λόγω του Αστέρα και της μεταβίβασης στο Apollo καθώς διακινήθηκαν 3 πακέτα 54,53 εκατ. τεμαχίων και αξίας 298,79 εκατ. ευρώ. Συνολικά ο τζίρος ανέρχεται σε 312 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών σε 74 εκατ. τεμάχια. 

 

Η ALPHA BANK είναι αμετάβλητη, όπως και η ΕΘΝΙΚΗ, η EUROBANK ενισχύεται 1% ενώ η ΠΕΙΡΑΙΩΣ είναι αμετάβλητη.

 

Ο ΟΠΑΠ χάνει 1,25%, ο ΟΤΕ υποχωρεί 0.6%, η ΔΕΗ κερδίζει 0,7% (με ώθηση από τις εξελίξεις στον ΑΔΜΗΕ έφτασε έως το +4%) ενώ η Coca Cola HBC χάνει 0,2%.

 

Με πτώση κινούνται οι ΕΛΠΕ, ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΤΙΤΑΝ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΕΤΚΑ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, JUMBO, AEGEAN, VIOHALCO, LAMDA, GRIVALIA, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ

 

Με θετικό πρόσημο κινείται η ΕΛΛΑΚΤΩΡ και αμετάβλητες οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, FOLLI FOLLIE, ΕΧΑΕ

 

Το πολιτικό «θερμόμετρο» ανεβαίνει μετά την αντισυνταγματικότητα του νόμου Παππά κι αυτό είναι κάτι που θα προσμετρηθεί στην ελληνική αγορά.

 

Την ίδια στιγμή, οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για τη δεύτερη αξιολόγηση βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, και θα καθορίσουν την μακροπρόθεσμη πορεία του χρηματιστηρίου. Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών θα σταματήσουν σήμερα και θα αρχίσουν πάλι στις 14 Νοεμβρίου, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος. 

Τελευταία τροποποίηση στις 14:06 - 27 Οκτ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.