ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Χάνουν έδαφος οι τράπεζες (upd)

12:38 - 28 Νοε 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Χάνουν έδαφος οι τράπεζες (upd)
Με απώλειες συνεχίζεται η συνεδρίαση στο Χ.Α., με τον τραπεζικό κλάδο να χάνει έδαφος επακολουθώντας την τάση στις ευρωπαϊκές αγορές. Η αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει το ιταλικό δημοψήφισμα αλλά και τα «αγκάθια» που έχουν προκύψει στο «μέτωπο» της ολοκλήρωση της αξιολόγησης οδηγούν χαμηλότερα την αγορά.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,2% στις 615,6 μονάδες (νωρίτερα -1,6%), ενώ ο τζίρος είναι στα 19 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 37 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 1,5% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.657 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 2,9% στις 767 μονάδες.

 

Αναλυτές πάντως θεωρούν αναμενόμενη και λελογισμένη τη διόρθωση, με επίκεντρο τις τράπεζες, που υποχωρούν έως -4%, καθώς το ελληνικό χρηματιστήριο σταθμίζει τις εξελίξεις αλλά και τις... επιφυλάξεις για την τελική μορφή της συμφωνίας Ελλάδος-δανειστών, επηρεαζόμενο και από τον διάχυτο προβληματισμό για το δημοψήφισμα στην Ιταλία όπου το "όχι" φέρεται να είναι μπροστά στις δημοσκοπήσεις.

 

Η ALPHA BANK υποχωρεί 1,6%, η ΕΘΝΙΚΗ χάνει 3,3%, η EUROBANK σημειώνει πτώση 3,2% και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ κινείται με -4,6%.

 

Ο ΟΠΑΠ χάνει 0,25, ο ΟΤΕ υποχωρεί 2,1%, η ΔΕΗ κερδίζει 0,3% και η Coca Cola HBC σημειώνει πτώση 1,8%.

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται οι ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΤΙΤΑΝ, ΜΕΤΚΑ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, FOLLI FOLLIE, JUMBO, ΕΧΑΕ, AEGEAN, ΟΛΠ, VIOHALCO, ΕΥΔΑΠ, LAMDA

Με θετικό πρόσημο κινούνται οι ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΕΥΔΑΠ, GRIVALIA, LAMDA και αμετάβλητες είναι οι ΕΛΠΕ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

 

Σύμφωνα με τον Ηλ. Ζαχαράκη της Fast Finance, οι 604-607 μονάδες σε επίεπδο Γ.Δ. είναι ουσιαστική ημερήσια στήριξη που πρέπει να κρατήσει η αγορά αν θέλει πλέον το επίπεδο του 600 να το κάνει βάση για την συνέχεια. Οι 631 μονάδες είναι η κοντινότερη αντίσταση που διάσπασή της μπορεί να φέρει το Χ.Α. στο υψηλό του Μαΐου στην ζώνη του 650+.

 

Οι αγορές διεθνώς δέχονται σημαντικές πιέσεις καθώς εισερχόμαστε στην τελική ευθεία για το δημοψήφισμα στην Ιταλία.

 

Την ίδια ώρα οι επενδυτές αναμένουν το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου. Η επίσκεψη Μοσκοβισί σήμερα στην Αθήνα είναι ένας μοχλός πίεσης προς την ελληνική πλευρά να τελειώνει με τα προαπαιτούμενα καθώς οι συζητήσεις σήμερα στην Αθήνα μεταξύ των Μοσκοβισί, Κερέ και της κυβέρνησης, έχουν στόχο να ξεκαθαρίσουν το τοπίο των επικείμενων αποφάσεων.

 

Γ. Π. 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:15 - 28 Νοε 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.