ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Αντίδραση στις τραπεζικές μετοχές

18:20 - 29 Νοε 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Αντίδραση στις τραπεζικές μετοχές
Τραπεζική αντίδραση-αναλαμπή, που μέσα στη συνεδρίαση έφτασε έως και +10%, σημειώθηκε σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο πήρε ώθηση από τις προοπτικές ότι θα υπάρξει ημιτελής συμφωνία με τους θεσμούς για μία τεχνική συμφωνία (staff level agreement) πριν το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου αλλά και από την αποκλιμάκωση των ρευστοποιήσεων στις ξένες αγορές, λόγω των ανησυχιών για το δημοψήφισμα στην Ιταλία.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης, που βρέθηκε σχεδόν στις 617 μονάδες με +2,1%, έκλεισε με κέρδη 1,08% στις 610,6 μονάδες, ενώ ο τζίρος ανήλθε στα 51 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών ξεπέρασε τα 88 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 1,47% κατέγραψε και ο FTSE 25, στις 1.648,78 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε άνοδο 5,11% στις 767,58 μονάδες.

 

Η ALPHA BANK ενισχύθηκε 5,92%, η ΕΘΝΙΚΗ κέρδισε 4,57%, η EUROBANK σημείωσε άνοδο 5,61% και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ έκλεισε με +3,45%.

 

Ο ΟΠΑΠ ενισχύθηκε 1,28%, ο ΟΤΕ κέρδισε 2,31%, η ΔΕΗ έκλεισε αμετάβλητη ενώ η Coca Cola HBC υποχώρησε 0,4%.

 

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι ΕΛΠΕ, AEGEAN, ΟΛΠ, VIOHALCO, GRIVALIA, LAMDA.

Με απώλειες έκλεισαν οι ΤΙΤΑΝ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, FOLLI FOLLIE, JUMBO, ΕΧΑΕ, ΕΥΔΑΠ.

Αμετάβλητες έκλεισαν οι ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΜΕΤΚΑ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ.

 

Τεχνικά η αρχική επιβεβαίωση των κρίσιμων στηρίξεων για τους βασικούς δείκτες σε συνδυασμό με τις δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων επανέφεραν στο προσκήνιο τους αγοραστές, οι οποίοι κατά βάση ενεργοποιήθηκαν στον τραπεζικό κλάδο.

 

Θετικά επέδρασε στο Χ.Α. και η δήλωση του προέδρου του Eurogroup, ο οποίος τόνισε ότι οι Ευρωπαίοι πιστωτές θα πρέπει να είναι "ρεαλιστές" με τους δημοσιονομικούς στόχους που θέτουν για την Ελλάδα μετά το 2018.

 

Σημειώνεται ότι η ελληνική οικονομία εμφάνισε ανάπτυξη 0,8% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, έναντι αρχικών εκτιμήσεων για ανάπτυξη 0,5%. Σε ετήσια βάση, ήτοι σε σχέση ε το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο η ανάπτυξη διαμορφώθηκε στο 1,8% την εξεταζόμενη περίοδο έναντι 1,5% που είχε ανακοινωθεί στην πρώτη εκτίμηση του τρίτου τριμήνου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.