ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Με τραπεζικές πιέσεις χάνει τις 610 μονάδες (upd)

15:08 - 02 Δεκ 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Με τραπεζικές πιέσεις χάνει τις 610 μονάδες (upd)
Απώλειες εμφανίζει στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους τόσο στο Eurogroup της Δευτέρας, όσο και στο ιταλικό δημοψήφισμα της Κυριακής, σε κλίμα... αβεβαιότητας σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων. Υπό το βάρος των πιέσεων που δέχονται οι περισσότερες μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης το Χ.Α. υποχωρεί κάτω από τις 610 μονάδες και προσεγγίζει κρίσιμα τεχνικά επίπεδα.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,3% στις 610 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 27 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 58 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 1,15% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.646 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει πτώση 3,4% στις 782 μονάδες.

 

Η ALPHA BANK χάνει 4,9%, η ΕΘΝΙΚΗ υποχωρεί 2,3%, η EUROBANK σημειώνει πτώση 2% και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ κινείται με -2,5%.

 

Ο ΟΠΑΠ υποχωρεί 1,6%, ο ΟΤΕ ενισχύεται πλέον 0,7%, η ΔΕΗ σημειώνει απώλειες 0,3% και η Coca Cola HBC κερδίζει 0,05%.

 

Με αρνητικό πρόσημο κινούνται οι ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, FOLLI FOLLIE, LAMDA, AEGEAN, VIOHALCO, ΕΥΔΑΠ, ΟΛΠ.

 

Σε θετικό έδαφος βρίσκονται οι ΕΛΠΕ, ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, TITAN, ΜΕΤΚΑ, JUMBO, ΕΧΑΕ, ενώ αμετάβλητη είναι η GRIVALIA

 

Λίγο ως πολύ κρίνεται αναμενόμενη η στάση των επενδυτών, καθώς και στα ξένα χρηματιστήρια οι πωλητές κατοχυρώνοντας θέσεις. 

 

Η προσοχή των επενδυτών στρέφεται πλέον στο δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος που πραγματοποιείται την Κυριακή στην Ιταλία και θεωρείται κρίσιμο τόσο για το μέλλον του Renzi, όσο και για το μέλλον της Ιταλίας και της ευρωζώνης γενικότερα.

 

Στο εσωτερικό «μέτωπο» η συμφωνία στο Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου κρίνεται μάλλον δύσκολη, αν και υπάρχει μια κινητικότητα στο θέμα του χρέους.  Μάλιστα, εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δήλωσε ότι η πρόταση του ESM για τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους βρίσκει σύμφωνο το Βερολίνο.

 

Σύμφωνα με τον Ηλ. Ζαχαράκη της Fast Finance, οι 608 μονάδες αποτελούν τη στήριξη του γενικού δείκτη, με το μέλημα της αγοράς αν θέλει την επιθετική τάση δυνατή, να υπάρξει κλείσιμο πάνω από τις 613 μονάδες. Στον FTSE 25 οι 1.663 μονάδες είναι η κοντινή στήριξη, με τις 1.644 μονάδες να είναι το επόμενο επίπεδο. Οι 1.630 μονάδες παραμένουν κύρια. Αντίστοιχα οι 1.717 είναι το κύριο επίπεδο που διάσπαση μπορεί να δώσει συνέχιση.

 

«Το σημείο κλειδί, που ο Γενικός Δείκτης θα πρέπει να υπερκεράσει είναι οι 635 μονάδες. Διαγραμματικό γεγονός, όπου εάν επιβεβαιωθεί θα ανοίξει το οπτικό πεδίο για την πολύ σημαντική ζώνη αντίστασης των 655 με 660 μονάδων. Οποιαδήποτε όμως ανοδική δυσπραγία πέριξ των 635 μονάδων θα βάλει σε νέα δοκιμασία το ψυχολογικό όριο των 600 μονάδων» αναφέρει χαρακτηριστικά η ΔΥΝΑΜΙΚΗ Χρηματιστηριακή.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:09 - 02 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.