ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Διατηρείται η άνοδος, αγοραστές στις τράπεζες (upd)

15:12 - 05 Δεκ 2016 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Διατηρείται η άνοδος, αγοραστές στις τράπεζες (upd)
Έντονα θετική είναι η αντίδραση του Χρηματιστηρίου Αθηνών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, με τους επενδυτές να στρέφουν το ενδιαφέρον τους στις προσδοκίες από το σημερινό Eurogroup, «γυρίζοντας την πλάτη» για την ώρα στην επικράτηση του «όχι» στο ιταλικό δημοψήφισμα. Οι ευρωπαϊκές αγορές δείχνουν ψυχραιμία αγνοώντας προς το παρόν τις εξελίξεις. Πάντως, νωρίτερα ο Γ.Δ. ενισχύονταν σχεδόν 2% πάνω από τις 626 μονάδες.

Ο γενικός δείκτης ενισχύεται 1,3%, στις 622 μονάδες, με τον FTSE 25 να κερδίζει 1,15%, στις 1.685 μονάδες και τον τραπεζικό δείκτη να σημειώνει άνοδο 3,8%, στις 824 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται σε 35 εκατ. ευρώ και ο όγκος συναλλαγών σε 74 εκατ. τεμάχια.

 

Η ALPHA BANK ενισχύεται 2,8%, η ΕΘΝΙΚΗ κερδίζει 4,25%, η EUROBANK σημειώνει άνοδο 4,6% και η ΠΕΙΡΑΙΩΣ κινείται με +4,6%.

 

Ο ΟΠΑΠ χάνει 0,7%, ο ΟΤΕ υποχωρεί 0,9%, η ΔΕΗ σημειώνει πτώση 0,3% και η Coca Cola HBC είναι στο +0,3%.

Ανοδικά κινούνται οι ΕΛΠΕ, ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ, ΤΙΤΑΝ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ, FOLLI FOLLIE, ΕΧΑΕ, AEGEAN, ΟΛΠ, VIOHALCO, ΕΥΔΑΠ.

Πτωτικά κινούνται οι ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, JUMBO, GRIVALIA, LAMDA.

 

Παρά τις χαμηλές προσδοκίες για τη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, οι επενδυτές εξακολουθούν να αισιοδοξούν για την επίτευξη μίας συνολικής συμφωνίας σε ένα έκτακτο Eurogroup, εντός του Δεκεμβρίου ή μέσα στον Ιανουάριο του 2017. Σε κάθε περίπτωση πάντως, τα «αγκάθια» παραμένουν, καθώς Αθήνα, Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον παρουσιάζουν επιμέρους αποκλίσεις, ιδίως για το ζήτημα της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους.

 

Όσον αφορά την Ιταλία, η επικράτηση του «όχι» στο χθεσινό δημοψήφισμα ισοδυναμεί με εκλογική ήττα του Ματέο Ρέντσι, ο οποίος σήμερα αναμένεται να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση του προέδρου της ιταλικής δημοκρατίας. Οι αναλυτές εκφράζουν ανησυχία για το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εκλογών αλλά και για τις εξελίξεις στο μέτωπο των ιταλικών τραπεζών.

 

Υποστηρικτικό είναι όμως σήμερα το κλίμα της Ευρώπης στο ελληνικό χρηματιστήριο, με τους επενδυτές να δείχνουν ότι ανέμεναν την έκβαση του δημοψηφίσματος. οι traders κινούνται σε γενικές γραμμές όπως και στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, εστιάζοντας και στο Eurogroup και σε όσα σήμερα θα αφορούν και στην Ελλάδα.

 

Την ίδια ώρα, «Credit Positive»για τις ελληνικές τράπεζες χαρακτηρίζει ο οίκος αξιολόγησης Moody’s τον στόχο μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) στο 20% έως το τέλος του 2019.

 

Παρότι πρόκειται για έναν φιλόδοξο στόχο, ο αμερικανικός οίκος εκτιμά ότι θα συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό στην ελάφρυνση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος από τον βραχνά των μη εξυπηρετούμενων δανείων και θα περιορίσει αισθητά την έκθεση των ελληνικών τραπεζών σε υψηλού ρίσκου assets.

 

Οι αντιστάσεις του Γενικού Δείκτη εντοπίζονται στις 625 και 640 μονάδες και οι στηρίξεις στις 604 και 595 μονάδες. Οι αντιστάσεις του Τραπεζικού Δείκτη εντοπίζονται στις 851 και 895 και η στήριξη στις 782 μονάδες. Οι αντιστάσεις του FTSE 25 εντοπίζονται στις 1.717 και 1.752 μονάδες και οι στηρίξεις στις 1.618 και 1.595 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:12 - 05 Δεκ 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.