ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οπισθοχώρηση ξανά για το Χ.Α., στο προσκήνιο οι πωλητές

12:38 - 08 Φεβ 2017 | Σχόλια Αγοράς
Οπισθοχώρηση ξανά για το Χ.Α., στο προσκήνιο οι πωλητές
Στο «κόκκινο» βρέθηκε το Χρηματιστήριο Αθηνών από την αρχή της συνεδρίασης την Τετάρτη, με τον γενικό δείκτη να υποχωρεί προς τα επίπεδα των 610 μονάδων, υπό το βάρος του «γρίφου» που έχει δημιουργθεί όσον αφορά στη δεύτερη αξιολόγηση. Η δημοσιοποίηση των εκθέσεων του ΔΝΤ για την Ελλάδα εξάλειψε την όποια (έστω και συγκρατημένη) αισιοδοξία επικρατούσε χτες στη Λεωφόρο Αθηνών και έφερε τους πωλητές ξανά στο προσκήνιο.

Με το ΔΝΤ να επαναλαμβάνει τις απαιτήσεις του για μείωση συντάξεων-αφορολόγητου και τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και τον διοικητή της ΤτΕ, Γιάννη Στουρνάρα, να περνούν σε ευθεία αντιπαράθεση, αμφισβητώντας τα στοιχεία του Ταμείου, η εικόνα του αδιεξόδου συντηρείται, με αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά.

 

Από τη μια μεριά, το ΔΝΤ ζητά μειώσεις αφορολογήτου-συντάξεων, αλλά και παρεμβάσεις στο χρέος, ενώ από την άλλη η ευρωζώνη αρνείται νέα μέτρα στο χρέος και ζητά επανεξέταση αφορολόγητου και συντάξεων και η ελληνική κυβέρνηση επιμένει στην άρνηση της σε νέα μέτρα και ζητά αποφάσεις και για τις μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις στο χρέος.

 

Με το ελληνικό χρηματιστήριο να παραμένει εγκλωβισμένο σε αυτό το αδιέξοδο, τα περισσότερα blue chips περνούν σήμερα σε αρνητικό έδαφος, με τις τραπεζικές μετοχές να βρίσκονται φυσικά στο επίκεντρο των πιέσεων.

 

Η Εθνική υποχωρεί κατά 6,28% στα 0,209 ευρώ, η Πειραιώς κατά 5,08% στα 0,168 ευρώ, η Eurobank κατά 4,17% στα 0,529 ευρώ και η Alpha bank σημειώνει πτώση 2,34% στα 1,67 ευρώ.

 

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 1,59% στις 613,43 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 10 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 22,5 εκατ. τεμάχια. Απώλειες 1,55% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.635,23 μονάδες.

 

Απώλειες 2,92% σημειώνει η Alpha Bank, η ΔΕΗ είναι στο -2,63%, ενώ άνω του 1% είναι η πτώση σε Λάμδα, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΧΑΕ, Jumbo, Σαράντης, ΟΤΕ, Βιοχαλκο, Ελληνικά Πετρέλαια, ΜΕΤΚΑ, Folli Follie και ΟΛΠ.

 

Ήπια πτωτικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Grivalia, ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν, Aegean, Motor Oil, ενώ μόνο η ΕΕΕ, με +0,91%, και η Μυτιληναίος, με +0,29%, βρίσκονται σε θετικό έδαφος στον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης.

 

Μαρία Μιχάλη

Τελευταία τροποποίηση στις 12:43 - 08 Φεβ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.