ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Ισχυρή αντίδραση με ελπίδες για συμφωνία

13:48 - 10 Φεβ 2017 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Ισχυρή αντίδραση με ελπίδες για συμφωνία
Ισχυρή ανοδική αντίδραση καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς αναζωπυρώνονται οι προσδοκίες για πρόοδο των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης- θεσμών.

O Γενικός Δείκτης Τιμών  διαμορφώνεται στις 626,5 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 2,71%.

 

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται οι τραπεζικές μετοχές. Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ σημειώνει άνοδο 9%, η EUROBANK ενισχύεται κατά 8%, η ΕΘΝΙΚΗ κατά 5,6%  και η ALPHA BANK  σημειώνει άνοδο 5%.

 

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 23  εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 55 εκατ. τεμάχια. 

 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 2,8%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,45%.

Ανοδικά κινούνται όλοι οι επιμέρους δείκτες με τον δείκτη των Τραπεζών να κερδίζει 6,45%. 

 

Η ΔΕΗ κερδίζει 4%, ο ΟΠΑΠ ανεβαίνει 1,8%, ο ΟΤΕ κερδίζει 1,9% και η Coca Cola HBC ενισχύεται 0,75%. 

 

Η αγορά παρακολουθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης προκειμένου να βρεθεί μια πλατφόρμα συμβιβασμού με στόχο την πρώτη τεχνική συμφωνία έως τις 20 Φεβρουαρίου.

 

Τεχνικά , σύμφωνα με τη Merit, οι συμμετέχοντες στην αγορά συνεχίζουν και δίνουν πίστωση χρόνου ελπίζοντας σε εξεύρεση λύσης πριν η κατάσταση περάσει το χρονικό σημείο, όπου δεν θα διαφαίνεται επιστροφή στα σημερινά δεδομένα της διαπραγμάτευσης. Ωστόσο, οι καταληκτικές ημερομηνίες πλησιάζουν και τα κρίσιμα τεχνικά επίπεδα έχουν ήδη προσεγγιστεί με την συνεισφορά του τραπεζικού κλάδου.
 
Μία αρνητική εξέλιξη για την χώρα θα πυροδοτήσει πωλήσεις, των οποίων το μέγεθος δεν μπορούμε να οριοθετήσουμε, αλλά σίγουρα σε πρώτη φάση η υποχώρηση μέχρι την περιοχή των 530-510 μονάδων είναι δεδομένη. Στον αντίποδα, το θετικό σενάριο θα μπορούσε να ωθήσει τον γενικό δείκτη στις 700 μονάδες με μεσοπρόθεσμο στόχο τις 730 μονάδες, καταλήγει η Merit.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.