ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στάση αναμονής στο Χ.Α.

12:17 - 22 Φεβ 2017 | Σχόλια Αγοράς
Στάση αναμονής στο Χ.Α.
Διορθωτικά κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να αναμένουν τις νέες εξελίξεις γύρω από το μέτωπο της δεύτερης διαπραγμάτευσης.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,1% στις 655 μονάδες, με τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης να καταγράφει μείωση κατά 0,06% στις 1.760,88 μονάδες. Ο τζίρος ανέρχεται στα 3,37 εκατ. ευρώ, ενώ από το σύνολο των μετοχών, 13 ενισχύονται, 24 υποχωρούν και 12 παραμένουν αμετάβλητες.

 

Ο τραπεζικός κλάδος κινείται πτωτικά κατά 0,98% στις 602,67 μονάδες, καθώς η ΕΘΝΙΚΗ σημειώνει απώλειες κατά 0,82%, η ΠΕΙΡΑΙΩΣ υποχωρεί κατά 1,59%, η EUROBANK κατά -1,26% και η ALPHA BANK χάνει 0,55%.

 

Τα Ελληνικά Πετρέλαια σημειώνουν κέρδη 4,03%, με τη LAMDA να ακολουθεί με άνοδο 1,35%. Ήπια ανοδικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, ΕΕΕ, Aegean, Σαράντης, Jumbo και Τέρνα Ενεργειακή.

 

Ήπια πτωτικά κινούνται οι Motor Oil, Τιτάν, ΕΧΑΕ, ΟΠΑΠ, ΜΕΤΚΑ, ΔΕΗ, Μυτιληναίος, Folli Follie και ΟΤΕ.

 

Μέρκελ και Λαγκάρντ συναντώνται σήμερα στο Βερολίνο και αναμένεται να συζητήσουν εκτενώς το ελληνικό ζήτημα. Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, οι δύο κυρίες θα διευθετήσουν τις λεπτομέρειες για έναν διαφαινόμενο συμβιβασμό μεταξύ Ευρωπαίων και ΔΝΤ, ο οποίος προβλέπει μία πιο "ευέλικτη ερμηνεία" για τους δημοσιονομικούς στόχους του ελληνικού προγράμματος, αλλά και ενδεχόμενα επιπλέον μέτρα από την πλευρά της Αθήνας.

 

Οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων εμφανίζουν περαιτέρω αποκλιμάκωση, διολισθαίνοντας προς το τεχνικό όριο του 7%. Ενδεικτικά, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου μειώνεται κατά 3 μονάδες βάσης στο 7,178% και του 2ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 13 μονάδες βάσης στο 8,045%.

 

«Ήδη η οικονομία έχει χάσει το πρώτο τρίμηνο, με το πρόβλημα των NPLS να μεγαλώνει στον τραπεζικό κλάδο. Πλέον η κατάσταση έχει κουράσει τους πάντες, μιας και η αγορά έχει στην κυριολεξία νεκρώσει περιμένοντας την αξιολόγηση. Παραμένουμε αισιόδοξοι μόνο και μόνο γιατί δεν έχουμε και ιδιαίτερες διεξόδους» σχολιάζει ο διευθύνων σύμβουλος της Fast Finance, Ηλίας Ζαχαράκης, προσθέτοντας, ότι «πολύ θετική εξέλιξη θα ήταν η αγορά να υποστεί ένα θετικό σοκ αν θέλει να αποκτήσει σημαντική τάση και να αλλάξει την ψυχολογία του επενδυτικού κοινού. Τεχνικά και μεσοπρόθεσμα όσο συντηρούμε το πολύ σημαντικό των 600 μονάδων επίπεδο μπορεί να στοχεύουμε σε τιμές κοντά στο 800».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.