ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Χ.Α. «πνίγεται» στη στασιμότητα της αξιολόγησης

12:31 - 20 Μαρ 2017 | Σχόλια Αγοράς
Το Χ.Α. «πνίγεται» στη στασιμότητα της αξιολόγησης
Ισχυρές απώλειες καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών την Δευτέρα με το καλημέρα, με το κλίμα στην αγορά να είναι βαρύ ενόψει του σημερινού Eurogroup, το οποίο δεν αναμένεται να αποφέρει κάποια πρόοδο στην εξέλιξη της διαπραγμάτευσης.

Στον απόηχο της χθεσινής δήλωσης του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ότι δεν αναμένει γρήγορη ολοκλήρωση της αξιολόγησης, στη σημερινή συνεδρίαση η Ελλάδα δεν θα αποτελέσει ένα σημαντικό μέρος της συζήτησης. Ουσιαστικά, θα γίνει μια ενημέρωση των υπουργών από τους θεσμούς και τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, για την πρόοδο η οποία έχει σημειωθεί, από τον προηγούμενη συνάντηση του Φεβρουαρίου.

 

Αυτή η στασιμότητα, από την οποία φαίνεται πως η αξιολόγηση δυσκολεύεται να «ξεκολλήσει», πλήττει συνεχώς το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο σήμερα καταγράφει απώλειες 0,93% στις 638,76 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,7 εκατ. ευρώ.

 

Στο ταμπλό τώρα, Εθνική και Πειραιώς, με τις 3,6% απώλειες έκαστη ασκούν σημαντικές πιέσεις στον γενικό δείκτη, ενώ και η Βιοχάλκο δέχεται πιέσεις, κινούμενη με απώλειες 2,27%. Άνω του 1% οι απώλειες σε Alpha Bank, Jumbo, ΕΧΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, ΟΛΠ, Eurobank και Τιτάν.

Ήπια πτωτικά κινούνται οι Aegean, ΟΤΕ, Grivalia, ΓΕΚ Τέρνα, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, ΟΠΑΠ και Folli Follie, ενώ χωρίς μεταβολή παραμένουν οι Motor Oil, Λάμδα, ΜΕΤΚΑ και Τέρνα Ενεργειακή. Μόνο οι ΕΕΕ και Σαράντης κινούνται θετικά στον FTSE 25, σημειώνοντας κέρδη 1,96% και 1,27% αντίστοιχα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.