ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Στο κόκκινο» το Χ.Α.

18:10 - 21 Απρ 2017 | Σχόλια Αγοράς
«Στο κόκκινο» το Χ.Α.
Με απώλειες ολοκλήρωσε τελικά το Χρηματιστήριο Αθηνών την Παρασκευή, παρά το θετικό ξεκίνημα του Γενικού Δείκτη. Η αγορά όλη την εβδομάδα παρέμεινε σε μια στάση αναμονής για την Εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ και τις συζητήσεις που θα γίνουν στο πλαίσιό της για το ελληνικό πρόγραμμα, με το επενδυτικό ενδιαφέρον και σήμερα να απουσιάζει.

Ο Γενικός Δείκτης γύρισε σε αρνητικό πρόσημο στο δεύτερο μισό της συνεδρίασης, λόγω των πιέσεων που ασκήθηκαν στις τραπεζικές μετοχές, αλλά και την διαγραφή των κερδών για αρκετές μετοχές του δείκτη FTSE 24.

 

Η ανακοίνωση των προκαταρκτικών δημοσιονομικών στοιχείων που δείχνουν πρωτογενές πλεόνασμα 3,9% έναντι στόχου 0,5%, δεν φαίνεται να επηρέασε ιδιαίτερα την αγορά.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 0,42% στις 671,57 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 671,04 μονάδων (-0,50%) και 678,02 μον. (+0,54%).

 

Στο ταμπλό τώρα, το -2,32% της ΕΧΑΕ, αλλά και το -2,16% του ΟΤΕ, δεν άφησαν περιθώρια στον γενικό δείκτη να παραμείνει σε θετικά εδάφη, ενώ επιβαρυντική ήταν και η παρουσία των Eurobank, Jumbo, Grivalia, Ελλάκτωρ, Πειραιώς, ΜΕΤΚΑ και Aegean, οι οποίες σημείωσαν απώλειες που ξεπέρασαν το 1%.

 

Ήπια πτωτικά έκλεισαν οι ΟΛΠ, Alpha Bank, Εθνική, Motor Oil, Ελληνικά Πετρέλαια και ΟΠΑΠ, ενώ ήπια ανοδικά οι Folli Follie, Μυτιληναίος, ΔΕΗ, ΓΕΚ Τέρνα, Τιτάν, ΕΕΕ, Λάμδα και Τέρνα Ενεργειακή. Η Σαράντης σημείωσε άλμα 2,65%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.