ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στο Χ.Α. με ώθηση από τα ευρωπαϊκά ταμπλό

11:27 - 24 Απρ 2017 | Σχόλια Αγοράς
Κέρδη στο Χ.Α. με ώθηση από τα ευρωπαϊκά ταμπλό
Το «κλίμα» των ευρωαγορών εισάγει σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, καταγράφοντας ισχυρά κέρδη, με το επενδυτικό κλίμα στη Γηραιά Ήπειρο να τονώνεται από την επικράτηση του Μακρόν στον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών και από τη συσπείρωση των υπολοίπων δυνάμεων κατά της Λεπέν ενόψει του δεύτερου γύρου.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,62% στις 682,48 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 7,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 10,4 εκατ. τεμάχια.

 

Το «βλέμμα» της αγοράς στρέφεται φυσικά και στο πεδίο της διαπραγμάτευσης, με τους επενδυτές να ενθαρρύνονται από την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα από αύριο. Νέα ημερομηνία-ορόσημο είναι η 22η Μαΐου, οπότε και θα λάβει χώρα το επόμενο Eurogroup, με την αγορά να ελπίζει σε ολοκλήρωση της συμφωνίας τότε.

 

Μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε την Ελλάδα στο να προλάβει έστω και οριακά το QE.

 

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 1,38%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 1,01%.

 

Οι τραπεζικές μετοχές ηγούνται της ανόδου, με την Πειραιώς και την Alpha Bank να σημειώνουν κέρδη άνω του 4%, ενώ ανώτερη του 3% είναι η άνοδος σε Εθνική και Eurobank. Ο κλαδικός δείκτης κινείται ανοδικά κατά 3,90% στις 791,84 μονάδες.

 

Ανοδικά κινούνται 38 μετοχές, 5 πτωτικά και 4 παραμένουν σταθερές. Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Centric Συμμετοχών (+8,65%) και Attica Bank (+5,00%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Υγεία (-1,39%) και Πλαστικά Θράκης -0,40%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.