ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: Ανεβάζει στροφές και ξεπερνά τις 690 μονάδες

14:31 - 25 Απρ 2017 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: Ανεβάζει στροφές και ξεπερνά τις 690 μονάδες
Πάνω από τα επίπεδα των 690 μονάδων κινείται αυτή την ώρα το Χρηματιστήριο Αθηνών, παρότι η εκκίνηση της συνεδρίασης δεν δημιούργησε ιδιαίτερες προσδοκίες. Οι συναλλαγές ξεκίνησαν με τη συνήθη επιφυλακτικότητα που τηρεί η Λεωφόρος Αθηνών εν αναμονή των εξελίξεων στην αξιολόγηση, ωστόσο το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον που παρουσιάστηκε χτες ενόψει της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων στην Αθήνα τελικά συνεχίζεται και σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών επέστρεψαν χτες και έχουν ήδη σήμερα ξεκινήσει συναντήσεις με την κυβέρνηση. Οι επενδυτές τηρούν μια μετριοπαθώς αισιόδοξη στάση ότι θα επιτευχθεί ο στόχος να υπάρξει συμφωνία μέχρι το ορόσημο της 22ας Μαΐου, κάτι που έδωσε ρυθμό στην αγορά.

 

Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 1,23% στις 691,73 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 29 εκατ. ευρώ.

 

Στο ταμπλό, ισχυρά κέρδη άνω του 3,52% καταγράφει η Jumbo, με τις Alpha Bank, Motor Oil, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ και Eurobank να ακολουθούν με κέρδη άνω του 2%. Ανώτερα του 1% είναι τα κέρδη σε Βιοχαλκο, Λάμδα, ΕΧΑΕ, ΟΤΕ, Πειραιώς και Εθνική, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΟΛΠ, ΟΠΑΠ, ΕΕΕ, Μυτιληναίος και Folli Follie.

 

Αντιθέτως, η Σαράντης υποχωρεί κατά ,37%, με τις Τέρνα Ενεργειακή, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, Grivalia και ΜΕΤΚΑ να ακολουθούν, με απώλειες όμως κάτω του 0,7%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.