ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνεχίζεται η διατήρηση των κεκτημένων στο Χ.Α.

13:19 - 20 Ιουλ 2017 | Σχόλια Αγοράς
Συνεχίζεται η διατήρηση των κεκτημένων στο Χ.Α.
Σε συνεδρίαση συσσώρευσης και διατήρησης των κεκτημένων επιπέδων εξελίσσεται η σημερινή στο Χρηματιστήριο Αθηνών, παρά την ανοδική ορμή που παρουσιάστηκε στο ξεκίνημα. Ενόψει ενός «γεμάτου» διημέρου, ο Γενικός Δείκτης έφτασε μια «ανάσα» από τις 860 μονάδες, αλλά μέσα σε λίγα λεπτά επικράτησε η επιλογή της επιστροφής στην περιοχή των 850 μονάδων, εν αναμονή νέων καταλυτών που θα οδηγήσουν υψηλότερα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα Πέμπτη συνεδριάζει το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ, προκειμένου να δημοσιοποιήσει την ανάλυσή του για το δείκτη βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους και να αποφασίσει κατ' αρχήν τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.

 

Στη συνέχεια, αύριο Παρασκευή αναμένεται η ετυμηγορία του οίκου Standard & Poor's για την ελληνική οικονομία, με ιδιαίτερα ρεαλιστική την πιθανότητα αναβάθμισης.

 

Στο πλαίσιο αυτό, η αγορά σήμερα παραμένει στα χθεσινά επίπεδα, έπειτα άλλωστε από μια αναβολή της εξόδου στις αγορές και εν μέσω ασάφειας ακόμα για τον χρόνο και την ποιότητα της εξόδου αυτής.

 

Ο Γενικός Δείκτης κινείται λοιπόν πτωτικά κατά 0,11% στις 852 μονάδες, ενώ η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 27 εκατ. ευρώ.

 

Η εικόνα στο ταμπλό είναι μικτή. Ξεχωρίζει η Viohalco με άνοδο 2,81% μετά την ανακοίνωση της νέα συγχώνευσης στον όμιλο, όπου η εισηγμένη Χαλκόρ απορροφά τη μη εισηγμένη Ελβάλ. Μάλιστα η Χαλκόρ ανεβαίνει κατά 11,56%.

 

Θετικά πρόσημα και για Coca Cola HBC, Grivalia Properties, Lamda Development, Πειραιώς, ΟΛΠ, ενώ πτωτικά κινούνται οι Τιτάνας, Motor Oil, ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, Fourlis, Attica Bank, Folli Follie και Ελλάκτωρ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.