ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: "Μάχη" για να σωθούν οι 830 μονάδες

11:50 - 27 Ιουλ 2017 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: "Μάχη" για να σωθούν οι 830 μονάδες
Προσπάθεια να διατηρήσει τις 830 μονάδες δίνει την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, έπειτα από το χθεσινό sell-off που "κόστισε" το ψυχολογικό όριο των 840 μονάδων και οδήγησε στα επίπεδα αυτά. Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η διόρθωση ήταν αναμενόμενη και όχι ανησυχητική, καθώς η αγορά είχε προεξοφλήσει την έξοδο στις αγορές και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δεν έφεραν κάποια έκπληξη που θα μπορούσε να λειτουργήσει ως θετικός καταλύτης.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Δείκτης κινείται με ήπια άνοδο 0,09% και με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 8,7 εκατ. ευρώ και τον όγκο να ανέρχεται στα 11,7 εκατ. τεμάχια.

 

Ωστόσο, ανησυχία προκαλεί η πορεία του τραπεζικού κλάδου. Οι τραπεζικές μετοχές βρέθηκαν χτες στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων, με την αγορά να έχει στρέψει την προσοχή της στις απαιτήσεις του ΔΝΤ για Asset Quality Review (AQR), νέα stress tests και ανακεφαλαιοποίηση.

 

Οι χθεσινές πληροφορίες για επικείμενο reverse spit της τράπεζας Πειραιώς τελικά επιβεβαιώθηκαν με σχετική ανακοίνωση της τράπεζας την Τετάρτη το βράδυ. Η φημολογία για ανάλογη κίνηση και από τις υπόλοιπες τράπεζες ασκεί πιέσεις στις κλαδικές μετοχές.

 

Ο τραπεζικός δείκτης κινείται στο -0,50%, με την Πειραιώς να υποχωρεί κατά 1,22%, τη Eurobank κατά -0,73%, την Alpha Bank κατά 0,46% και την Εθνική να μένει αμετάβλητη.

 

Τα υπόλοιπα blue chips καταγράφουν προσπάθεια να σωθούν τα επίπεδα του Γ.Δ. με άνοδο μεγαλύτερη του 1% στις μετοχές των Βιοχάλκο, Coca Cola, Σαράντης, Attica Bank και Αεροπορία Αιγαίου.

 

Ωστόσο, πτώση 1,79% σημειώνει η ΔΕΗ, -1,40% η ΕΧΑΕ, -1,30% η ΓΕΚ Τέρνα και -1,41% ο ΑΔΜΗΕ.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:05 - 27 Ιουλ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.