ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πέριξ των 830 μονάδων παραμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών

12:51 - 08 Αυγ 2017 | Σχόλια Αγοράς
Πέριξ των 830 μονάδων παραμένει το Χρηματιστήριο Αθηνών
Με ήπια άνοδο κινείται την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αθηνών, συνεχίζοντας τη σταθεροποιητική του κίνηση πέριξ των 830 μονάδων, με τον τζίρο να παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, δείχνοντας ότι η αγορά έχει μπει για τα καλά σε καλοκαιρινό "κλίμα".

Το χρηματιστήριο διανύει μια περίοδο παραδοσιακά ουδέτερη, με τις κινήσεις των επενδυτών αυτές τις ημέρες να μην αποτελούν ασφαλείς ενδείξεις για συμπεράσματα για το momentum της ελληνικής αγοράς.

 

Ο Γενικός Δείκτης διαπραγματεύεται στις 830 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 0,30%, ενώ η αξία συναλλαγών διαμορφώνεται στα 15 εκατ. ευρώ.

 

Ελλείψει καταλυτών λόγω καλοκαιρινής περιόδου, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στα αποτελέσματα των εισηγμένων, χωρίς ωστόσο αυτά να προσφέρουν κάτι που θα μπορούσε να ανεβάσει τους δείκτες. Βέβαια, αναμένονται αύριο τα αποτελέσματα του Μυτιληναίου, ο οποίος θα ανακοινώσει τον πρώτο ισολογισμό μετά τον εταιρικό μετασχηματισμό το πρωί της Τετάρτης 9 Αυγούστου.

 

Ωστόσο, οι τραπεζικές μετοχές κινούνται με σημαντική άνοδο, με την Attica Bank να κερδίζει 3,92%, την Πειραιώς +2,11%, την Alpha Bank +1,42%, τη Eurobank +0,84% και την Εθνική 0,27%.

 

Στα υπόλοιπα blue chips, με θετικά πρόσημα κινούνται οι Viohalco, Μυτιληναίος, Fourlis, Ελλάκτωρ, Τιτάν, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΠΕ, ΕΧΑΕ, ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών και ΟΛΠ.

 

Ωστόσο, πτωτικά κινούνται οι ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Aegean Airlines,Grivalia Properties, Jumbo και Coca Cola HBC.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.