ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρνητικό πρόσημο στο Χ.Α., φωτεινή εξαίρεση η Μυτιληναίος

13:08 - 09 Αυγ 2017 | Σχόλια Αγοράς
Αρνητικό πρόσημο στο Χ.Α., φωτεινή εξαίρεση η Μυτιληναίος
Σε αρνητικό πρόσημο γύρισε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, με το επενδυτικό κλίμα να επηρεάζεται από τη γεωπολιτική ανησυχία στις διεθνείς αγορές, ελλείψει άλλων εγχώριων καταλυτών.

Το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές είναι βαρύ σήμερα Τετάρτη, έπειτα από την κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας. Λίγες ώρες μετά την προειδοποίηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι η Βόρεια Κορέα θα αντιμετωπίσει "φωτιά και οργή" εάν συνεχίσει να εκτοξεύει απειλές κατά των ΗΠΑ, η χώρα ανακοίνωσε ότι "εξετάζει προσεκτικά" ένα σχέδιο επίθεσης με πυραύλους εναντίον της νήσου Γκουάμ του Ειρηνικού, που αποτελεί επικράτεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

 

Εφόσον απουσιάζουν από την εγχώρια ειδησεογραφία παράγοντες που θα έδιναν κάποια κατεύθυνση στους δείκτες, το διεθνές περιβάλλον δίνει σήμερα τον τόνο στο ελληνικό χρηματιστήριο. Ωστόσο, οι σχετικά περιορισμένες συναλλαγές και τζίρος αποτελούν θετική ένδειξη και δείχνουν ότι πρόκειται για μια ψύχραιμη διαχείριση της κατάστασης.

 

Στο πλάισιο αυτό, ο Γενικός Δείκτης διαπραγματεύεται στις 829 μονάδες με οριακή πτώση 0,10%, με την αξία συναλλαγών να διαμορφώνεται στα 15 εκατ. ευρώ.

 

Φωτεινή εξαίρεση στο σημερινό κλίμα αποτελεί η μετοχή της Μυτιληναίος, η οποία ενισχύεται κατά 2,50%, μετά την ανακοίνωση των εξαιρετικών αποτελεσμάτων α' εξαμηνου. Τα καθαρά κέρδη του ομίλου κατέγραψαν "άλμα" 548,5%, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, και διαμορφώθηκαν στα 80,7 εκατ. ευρώ, από 12,4 εκατ. ευρώ πέρυσι. Υπενθυμίζεται ότι η αγορά περίμενε ότι θα κινηθούν στα 60 εκατ. ευρώ.

 

Στη στήριξη του Γενικού Δείκτη βοηθούν σήμερα και οι μετοχές των Coca Cola HBC, Aegean Airlines, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών, Grivalia Properties, ΓΕΚ Τέρνα, Viohalco, Ελλάκτωρ, Πειραιώς και Σαράντης.

 

Αντιθέτως, πτωτικά κινούνται τίτλοι όπως Εθνική, Eurobank, Τιτάνας, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, Alpha Bank, Attica Bank και Fourlis.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.