ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.: "Ακροβατεί" στις 810 μονάδες

12:01 - 13 Σεπ 2017 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.: "Ακροβατεί" στις 810 μονάδες
Ισορροπεί σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών λίγο πριν το κρίσιμο επίπεδο των 810 μονάδων, με τους επενδυτές να εξακολουθούν να αναζητούν κατεύθυνση. Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο Γενικός Δείκτης έφτασε στις 800 μονάδες, με την αγορά να αντιδρά όμως την Τρίτη προκειμένου να διασωθεί η κρίσιμη αυτή στήριξη. Ωστόσο, η αδυναμία του χρηματιστηρίου να αντιστρέψει τη στασιμότητα είναι πλέον έκδηλη, ελλείψει άλλωστε σοβαρών καταλυτών.

Οι επενδυτές παραμένουν εδώ και πολύ καιρό σε στάση αναμονής, περιμένοντας τις σημαντικές εξελίξεις που φέρνει μαζί της η τρίτη αξιολόγηση, καθώς και σοβαρά δείγματα ότι η εικόνα της οικονομίας αρχίζει όντως να αλλάζει σελίδα. Ως το σημαντικότερο κεφάλαιο αυτών των προσδοκιών αναδεικνύονται φυσικά οι τράπεζες.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,01% στις 810,67 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6 εκατ. ευρώ.

 

Στο ταμπλό, επικρατεί έντονη νευρικότητα, με συνεχείς εναλλαγές προσήμων. Εξαίρεση αποτελεί η Attica Bank, η οποία μετά το τριήμερο sell off, που της στοίχισε περί το 38% της αξίας της, σήμερα ανακάμπτει με κέρδη 15,62%.

 

Σταθερά πτωτικά κινείται επίσης και η Λάμδα, υπό το βάρος των εξελίξεων στο Ελληνικό, υποχωρώντας κατά 2,58%.


Με θετικά πρόσημα κινούνται, αν και όχι σταθερά, και οι Πειραιώς, Εθνική, ΑΔΜΗΕ, Μυτιληναίος, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα και Eurobank, και το αρνητικό οι Βιοχαλκο, Τιτάν, ΟΤΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Aegean, Jumbo, ΕΕΕ, ΟΠΑΠ, Folli Follie και Σαράντης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.