ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χ.Α.:Απώλεια των 800 μονάδων και χαμηλό τριμήνου έφερε το sell-off

18:13 - 14 Σεπ 2017 | Σχόλια Αγοράς
Χ.Α.:Απώλεια των 800 μονάδων και χαμηλό τριμήνου έφερε το sell-off
Σε χαμηλό τριμήνου και κάτω από τα επίπεδα των 800 μονάδων ολοκληρώθηκε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών, παρά τις πολλές προσπάθειες του προηγούμενου διαστήματος να διασωθεί αυτό το επίπεδο. Αναλυτές εκτιμούν ότι η απώλειά του θα οδηγήσει σε κύμα ρευστοποιήσεων. Οι απώλειες σήμερα ξεπέρασαν το 2%, αποδεικνύοντας ότι η αγορά δεν έχει άλλες αντοχές.

Μέχρι τώρα τα επίπεδα των 800-810 μονάδων διατηρούνταν με δυσκολία, με κινήσεις ισορροπίας και μια παρατεταμένη στάση αναμονής. Το θετικό κλίμα που διαμορφώθηκε στην αγορά μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης δημιούργησε προσδοκίες για συνέχιση του ράλι, ενόψει των σημαντικών εξελίξεων του φθινοπώρου. Στο πλαίσιο αυτό, το χρηματιστήριο καθ' όλη τη διάρκεια του Αυγούστου αλλά και μετά παρέμεινε σε στάση αναμονής για καταλύτες που θα μπορούσαν να το οδηγήσουν υψηλότερα, με τα σημάδια κόπωσης να γίνονται όμως όλο και πιο εμφανή.

 

Με το σημερινό sell off η αγορά έδειξε πλέον ξεκάθαρα ότι "κουράστηκε" να περιμένει, εν μέσω άλλωστε σύγχυσης στην οικονομική ζωή της χώρας και των φημών για την κεφαλαιακή κατάσταση των τραπεζών και τις πιθανές μελλοντικές τους ανάγκες.

 

Το κλίμα στην αγορά βαραίνει καθώς γίνονται όλο και πιο ορατές οι προκλήσεις και τα "αγκάθια" της 3ης αξιολόγησης, ενώ στο επίκεντρο των ανησυχιών βρίσκονται φυσικά οι τράπεζες και τα προσκόμματα στην αντιμετώπιση των "κόκκινων" δανείων.

 

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε με πτώση 2,35% στις 790,97 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 789,50 μονάδων (-2,53%) και 812,50 μον. (+0,31%). Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 65 εκατ. ευρώ.

 

Στο ταμπλό, οι τράπεζες αλλά και σημαντικά blue chips βρέθηκαν στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων. Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν η Εθνική και η Alpha Bank με -7,27% και -6,40% αντίστοιχα. Στο -5,66% έκλεισε και η Ελλάκτωρ. Άνω του 4% ήταν η πτώση σε Aegean, ΔΕΗ, Πειραιώς και Attica Bank, με τις Eurobank, Βιοχαλκο και ΑΔΜΗΕ να κλείνουν με απώλειες μεταξύ 3,30% και 3,90%.

 

Άνω του 2% ήταν η πτώση σε Motor Oil, ΕΧΑΕ και Τιτάν, ενώ άνω του -1% ήταν το κλείσιμο σε Jumbo, Σαράντης, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ και Grivalia.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:16 - 14 Σεπ 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.