ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετική αντίδραση στο Χ.Α. - Ανακάμπτει η Πειραιώς

11:40 - 21 Σεπ 2017 | Σχόλια Αγοράς
Θετική αντίδραση στο Χ.Α. - Ανακάμπτει η Πειραιώς
Σε θετικό έδαφος διαμορφώνονται οι δείκτες του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης, με τον Γενικό Δείκτη να βρίσκεται πάνω από τις 760 μονάδες.

Συγκεκριμένα ο Γενικός Δείκτης κερδίζει 0,84% και σκαρφαλώνει στις 764,3 μονάδες. Την ίδια στιγμή ο τζίρος διαμορφώνεται στα 7,4 εκατ. ευρώ, ενώ ο όγκος στα 9,1 εκατ. τεμάχια.

Παράλληλα, ο FTSE 25 καταγράφει αύξηση της τάξης του 0,88% και διαμορφώνεται στις 2.020,19 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης κινείται σε θετικό έδαφος σημειώνοντας άνοδο  2,19% στις 858,01 μονάδες.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, το επίκεντρο του ενδιαφέροντος κεντρίζει η μετοχή της Πειραιώς, καθώς σε αντίθεση με χθες στη σημερινή συνεδρίαση καταγραφεί ένα «ράλι ανακούφισης» με μια αντίδραση που αγγίζει το 7,78%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η μετοχή έχει πληγεί σφόδρα τον Σεπτέμβριο, σημειώνοντας μέχρι στιγμής απώλειες της τάξης του 42,7%.

Ο επικεφαλής της Πειραιώς κ. Χ. Μεγάλου με τη δήλωσή του ότι  «η τράπεζα δεν αναμένει να υπάρξει ουσιώδης επίπτωση στην οικονομική και κεφαλαιακή της κατάσταση ως αποτέλεσμα του διενεργούμενου από την Τράπεζα της Ελλάδος εποπτικού ελέγχου σε σχέση με παλαιότερα θέματα συμμόρφωσης προς το εποπτικό πλαίσιο και τις εσωτερικές διαδικασίες», φαίνεται να βοηθά σημαντικά στο ράλι της μετοχής.

Ταυτόχρονα οι μετοχές της ΔΕΗ, της Eurobank, της Βιοχαλκο, της Alpha Bank και της Εθνική, καταγράφουν άνοδο που ξεπερνά το 1%. Ακόμα η μετοχή Μπέλα φθίνει κατά  0,50% στα 14,05 ευρώ. , η μετοχή της Μυτιληναίος καταγράφει απώλειες της τάξης του 0,49%. Τέλος, η μετοχή του ΟΠΑΠ κινείται με θετικούς ρυθμούς κατά 0,77%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.